Kabači bulgāru gaumē – lieliska uzkoda pie jebkura pamatēdiena

Pagatavošana:

Kabačus nomazgājiet un sagrieziet ripiņās.

Zaļumus nomazgājiet, ķiplokus attīriet un lieciet sterilizētās burkās.

Marinādes pagatavošanai:

Lielā katlā ielejiet ūdeni, pievienojiet klāt sāli, cukuru, lauru lapas, melnos piparus – lieciet šo visu vārīties.

Tad klāt lejiet arī etiķi, vēlreiz uzvārīt.

Lieciet marinādē iekšā kabaču ripiņas un uzlieciet virsū vāku, lai 5 – 7 minūtes tos pasautētu uz nelielas uguns. Periodiski pamaisiet visu ar karoti, lai marinādē pamērcētos visi kabači. Slēdziet ārā uguni.

Sagatavotajās burkās lieciet sagrieztos un karstos kabača gabaliņus. Ļaujiet marinādei vēlreiz sākt vārīties un tad lejiet to burciņās pa virsu kabačiem. Aizskrūvējiet ciet vāciņus, burkas apgrieziet riņķī un ietiniet siltumā. Gaidīt līdz atdzisīs.

Tas arī viss!

Avots

Leave a Comment