Jums ir sausa āda, krīt ārā mati? Uzziniet, kādi vitamīni jums trūkst!

Lai organisms spētu pilnvērtīgi veikt tam paredzētās funkcijas, ir nepieciešami vitamīni un minerālvielas.

Ja gadījuma organismam trūkst kāds vai nu vitamīns, vai minerālviela, to iespējams ļoti ātri redzēt gan uz mūsu ādas, gan matiem, gan nagiem.

Kādi vitamīni jālieto, ja ir šādas veselības problēmas:

  • Sprēgā lūpas – tas nozīmē, ka organismam trūkst B vitamīns (B2, B3, B12), kā arī ir dzelzs un cinka deficīts. Visbiežāk šāda parādība ir veģetāriešiem, jo viņi neuzņem pietiekoši daudz barības vielu un vitamīnu. Produkti, kurus nepieciešams lietot: rieksti, lasis, gliemji, tunzivis, mājputni, lēcas.
  • Sarkani izsitumi uz sejas un pastiprināti izkrīt mati – tas var liecināt par B7 vitamīna trūkumu. Jāēd vairāk vārītu olu, ziedkāpostus, sojas pupiņas, valriekstus, avenes, banānus, lasi, avokado un sēnes.
  • Sarkanas un baltas ādas krāsas izmaiņas – ļoti līdzīgi pūtītēm, kas parādās uz ādas, sejas, muguras, gurniem un rokām. Tas liecina par A un E vitamīna trūkumu, kā arī nepietiekamu taukskābju daudzumu. Jums jācenšas daudz vairāk uzturā lietot veselīgos taukus. Lietojiet vairāk burkānu, sarkano papriku, saldos kartupeļus, zaļos dārzeņus. D vitamīnu nepieciešams uzņemt no saules gaismas.
  • Roku, kāju un ķermeņa tirpšana, duršana – tas liecina par B vitamīnu nepietiekamību (B9, B6, B12), kas saistīti ar perifēro nervu sistēmu. Jums jāēd daudz vairāk olu, pākšaugus, sparģeļi, spināti, bietes, vistas gaļu.
  • Muskuļu krampji, sāpes pirkstos, kājās, mugurā – jums pietrūkst magnijs, kalcijs un kālijs. Lietojiet uzturā daudz vairāk brokoļus, greipfrūtus, mandeles, ķiršus, ābolus, banānus, spinātus un kāpostus.

Neaizmirstiet dalīties arī ar citiem!

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment