Ja nogursti bez iemesla, var palīdzēt vielmaiņas uzmundrināšana

Nepareizs dzīvesveids un hipodinamija agrāk vai vēlāk noved pie tā, ka organisms sāk strādāt gausāk, it kā dara to negribot. Šādos gadījumos nereti saka: traucēta vielmaiņa, palēnināts metabolisms. Ko darīt, lai neļautu metabolismam slinkot un ķermenis vienmēr būtu tonusā?

Aplaistīšanās ar aukstu ūdeni
Aplaistīšanās ar aukstu ūdeni ne tikai norūda organismu. Pateicoties intensīvajam asinsvadu un saistaudu treniņam, tie veicina imunitātes paaugstināšanos, izlīdzina ādu. Vēnu varikozes, celulīta un ķermeņa elastības saglabāšanas profilaksei ar aukstu ūdeni ieteicams aplaistīt krūtis un kājas (gurnus ieskaitot). Turklāt šāda aplaistīšanās lieliski stimulē imunitāti un paaugstina organisma pretošanās spējas saaukstēšanās slimībām.

Kontrasta aplaistīšanās
Termiskā masāža – kontrasta aplaistīšanās – stimulē asinsriti, paaugstina metabolismu, palīdz saglabāt ādu gludu un tvirtu. Pamīšus aplaistīt ar aukstu un karstu ūdeni ieteicams ne tikai kāju pēdas, bet arī gurnus un pat visu ķermeni. Ja pārāk krass kontrasts šķiet nepieņemams, katrs var piemeklēt sev piemērotu tīkami vēsu un karstu ūdeni. Kontrasta aplaistīšanās stimulē kapilārus, kas ir ļoti svarīgi.

Vēl labām idejām šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment