Interesanta organisma attīrīšanas metode – ar topinambūru


Ir gadiem pārbaudīti tautas līdzekļi, kas veicina sāļu nogulsnējumu izvadīšanu no organisma.

Piemēram, precīzi zināms, ka ar šo uzdevumu labi tiek galā topinambūrs.

* 1,5–1,6 kg topinambūra zaļās masas sakapā 5–8 cm lielos gabaliņos, liek katlā, aplej ar 6–8 litriem ūdens un vāra 20–25 minūtes (skaitot no viršanas sākuma).

Pēc tam novārījumu izkāš, ielej vannā, atšķaida ar siltu ūdeni (attiecībā 1:5) līdz temperatūrai, kādu ķermenis spēj paciest, un mierīgi paguļ šajā ūdenī 12–15 minūtes.

Pēc procedūras rūpīgi jānomazgājas ar ziepēm, turklāt jāizmazgā arī mati. Ja mājās nav vannas, rokas vai kājas var pasautēt atsevišķi kādā citā piemērotā traukā – bļodā, spainī vai pat muciņā.

Var pagatavot arī svaigu topinambūru novārījumu: 1 kg bumbuļu sagriež nelielos gabaliņos, bet tālāk visu dara tieši tāpat kā ar zaļo masu.

Lai pagatavotu vannu no žāvētiem lakstiem un lapām, nepieciešams 300–400 g žāvētās masas. To vāra 40–45 minūtes, tad izkāš un ielej vannā.

Novārījums būs tumši brūnā krāsā. Līdzīgi var izmantot arī žāvētus bumbuļus: 130–150 g masas vāra 40–45 minūtes un rīkojas, kā iepriekš.

Vannu var sagatavot gan katru dienu, gan ar 1–2 dienu intervālu – šis cikls ir atkarīgs no tā, cik ļoti šī slimība ielaista.

Cilvēki, kam kaite nav tik ielaista, atvieglojumu sajutīs jau pēc 3–5 procedūrām, citi – tikai pēc 20 vai pat 40 vannām. Taču šajā gadījumā jāņem vērā, ka maksimālais ārstēšanās kurss ir 20 vannas. Pēc tam obligāti nepieciešams 15–20 dienu pārtraukums un tikai tad kursu var atkārtot.

Avots: vrutmilife.com

Leave a Comment