Informācija visiem, kuri ir vakcinējušies pret Covid-19

“AstraZeneca” un “Janssen” vakcinētie nonāk slimnīcā un mirst biežāk, liecina dati. Policija ierosinājusi 39 kriminālprocesus, 48 resoriskās pārbaudes un tiek analizēti ap 500 cilvēku sertifikāti. Tikt pie īsta sertifikāta bez vakcinēšanās kļūst arvien dārgāk – negodīgie mediķi par to prasa pat 900 eiro, vēsta raidījums “Nekā Personīga”.

Lai gan Latvijā vēl ir vairāk nekā 100 tūkstoši senioru nav saņēmuši nevienu vakcīnu, tuvākajos mēnešos būs jāpanāk, ka vēl vairāki simti tūkstošu cilvēku dodas pēc balsta vakcīnas. Lai to veicinātu, valdībā tiek apsvērta iespēja noteikt vakcinācijas sertifikātam derīguma termiņu.

Vissteidzamākā ir otrās “Janssen” potes saņemšana, jo ar vienu devu nepietiek ilgstošai aizsardzībai. Tos, kas īpaši izvēlas “Janssen” vakcīnu, ir grūti pierunāt jau uz vienu devu, bet tagad viņus jāpiedabū atnākt pēc otrās.

Taču stacionēto un mirušo statistika liecina, ka, iespējams, tikpat svarīgi ir balstavakcināciju nodrošināt arī ar “AstraZeneca” preparātu potētajiem, raksta apollo.lv

Strīdi valdībā par to, vai ļaut visiem saņemt trešo vakcīnas devu sākās jau rudens sākumā. Oktobrī sāka potēt seniorus, tagad pieteikties var jebkurš, lai gan vakcinēties rekomendē tikai tiem, kam pāri 50 vai ir hroniskas saslimšanas.

Lasi vēl: Zodiaka zīmes, kurām šī gada ziemā naudas būs daudz kā vel nekad; euro ripo maciņā!

Redzot, ka citās valstīs jau vakcinē atkārtoti, daļa sabiedrības to pieprasīja arī Latvijā. Taču situācijā, kad puse iedzīvotāju vēl nebija dabūjuši pat pirmo poti, apzinīgākās daļas balsta vakcinācija nebija mediķu prioritāte.

Lūk, ko apsver – lasi tālāk

Leave a Comment