Ieplāno aizraujošu sestdienu Valmiermuižā

Saistīts attēls

Sestdien, 7.aprīlī, no plkst. 11.00 līdz 15.00 Valmiermuižas stallī būs iespēja apmeklēt ļoti plašu, radošu un interesantu programmu pasākuma “Satiec savu meistaru 2018” ietvaros.

No plkst. 11.00 līdz 15.00 risināsies Zirglietu andele, savukārt no plkst. 12.00 būs iespēja doties izjādēs ar Valmiermuižas staļļa iemītniekiem.

Staļļmeistare piedāvās aizraujošas ekskursijas stallī ar stāstījumu un paraugdemonstrējumiem kā zirgu kopj, baro un apkaļ. Mazākajiem būs iespēja izpausties radošajās darbnīcās – izveidot savu rotaļu zirdziņu, izrotāt pakavus, kā arī gleznot ūdenī. Aktīvāka darbošanās būs pie loku šaušanas.

Lai izzinātu vēsturi, risināsies stāstnieku meistarklases – “Dabas zirgu” saimniece Līga Broduža atklās mītus un patiesības par zirgiem. Par jautriem un nopietniem stāstiem “Kā izperēt kumeļu” parūpēsies Vidzemes stāstnieku kopas stāstniece Agita Lapsa.

Šādā notikumā neiztikt bez mūzikas – būs iespēja dzirdēt savdabīgu ieviņu ermoņiku spēli, kas ir viena no Vidzemes muzikālajam tradīcijām. Savukārt “Valmiermuižas alus darītava” sanākušos viesus cienās ar bērnības garšām – “Gardu muti Latvijas rabarberu zelteri” un iesala dzērienu “Zelta zirgs”.

“Satiec savu meistaru!” pasākuma būtība ir vēstīt plašākai sabiedrībai par cilvēku, viņa zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē. Programma īpaši pielāgota ģimenēm ar bērniem, kā arī visiem zirgu mīļiem.

Savukārt Valmiermuižas alus virtuvē 7. un 8. aprīlī būs iespēja mieloties ar Latvijas garšu vēlajām brokastīm, kur šonedēļ goda vietā celtas PANKŪKAS. Kamēr lielie laiski baudīs Latvijas garšu vēlās brokastis, tikmēr mazākie brokastotāji kopā ar Zinātkāres centru ZINOO rosīgā garā varēs veidot dažādus lidmašīnu modeļus. Plašāka informācija pieejama šeit.

“Satiec savu meistaru 2018” Valmiermuižas stallī pasākuma programma pieejama šeit.

Papildu informācija: – staļļa meistare Rufina Juraša (tālr. 26562703, e-pasts [email protected]). Pasākumu rīko biedrība “Valmiermuižas jātnieku skola”.

Leave a Comment