Ieliekot plastikāta logus, mājās uzradās pelējums. Kādēļ?

Problēma tāda, ka Latvijā pašlaik nav pieejami plastikāta logi, kuros būtu jau iemontēta dabiskā mikroventilācijas sistēma.

Tādus iespējams pasūtīt no ārzemēm, taču izmaksas būs ļoti dārgas, un lielākā Latvijas iedzīvotāju daļa noteikti tos nepasūtītu.

Pelējums dzīvokļos un pagrabos rodas vairāku iemeslu dēļ: mitrums, gaisa plūsmas neesamība vai slikti kurinātas telpas. Reizēm plastikāta logi var tikai pasliktināt gaisa plūsmu mājvietā, radot iespēju, ka loga rūtis ir pirmā vieta, kur rodas pelējums, jo tieši pie logiem visbiežāk veidojas kondensāts, ņemot vērā temperatūru atšķirību pie loga rāmja un telpā.

Vēl viens ietekmējošs faktors ir tas, ka plastikāta logi tiek nepareizi ielikti, jo tādā veidā tie pavisam drīz vairs nepildīs savas sākotnējās funkcijas. Celtniecības putām jābūt pasargātām no iespējamas mitruma piekļuves, vēlams to darīt ar speciālām mitruma barjeras lentēm, kā arī ir nepieciešama attiecīga ārsienu pēcapstrāde.

Kamēr iekštelpās netiks nodrošināta pienācīga gaisa cirkulācija (vai nu pašos plastikāta logos vai fasādē virs logiem), pelējums var būt ļoti liels drauds jūsu mājvietai. Jāatceras, ka telpas regulāri jāvēdina. Vēl viens svarīgs aspekts – ja jūs telpās vēl papildu žāvējat savas drēbes, tad tās noteikti biežāk ir jāvēdina.

Leave a Comment