Gardi griķi ar malto gaļu un dārzeņiem – lēts veids kā labi un sātīgi paēst!

Piedāvājam izmēģināt patiešām gardu recepti, kas būs vienkārši un salīdzinoši ātri pagatavojama, turklāt arī cenas ziņā draudzīga. Ja nepieciešams pabarot lielu ģimeni un tas jāizdara ekonomiski, tad šis būs viens no labākajiem veidiem, kā to izdarīt. 

Jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas (ēdiens būs lieliski piemērots 4 porcijām):

● 150-200 g griķu
● 250-300 g maltās gaļas (der gan vistas, gan cūkas, gan liellopu. Ja vēlaties mazliet treknāku, arī tītara maltā gaļa būs laba šai receptei)
● 1 sīpols, ja vēlaties asāku garšu, varat pievienot arī 1-3 ķiploku daiviņas
● 2 ēdamkarotes tomātu pastas vai parastā kečupa
● 1-2 ķiploku daiviņas
● 1 neliels burkāns, var arī izmantot papriku burkāna vietā
● 2-3 ēdamkarotes augu eļļas

Pagatavošana:

  1. Griķus no sākuma būs nepieciešams noskalot, tad mazliet apgrauzdēt pannā, vēlams to darīt sviestā, bet, ja jums nepatīk sviesta garša, to var darīt cūkas taukos vai nelielā eļļas daudzumā.
  2. Sīki sakapātu sīpolu apcepiet eļļā, tad lieciet klāt malto gaļu pēc savsas izvēles un rupji rīvētu burkānu. Cepiet visu, līdz maltā gaļa būs gatava. Tad pievienojiet klāt tomātu pastu un visu rūpīgi samaisiet.
  3. Pie gaļas un dārzeņiem liek griķus, uzlej verdošu ūdeni tā, lai griķi būtu nedaudz zem ūdens līmeņa, lieciet klāt sāli un citas garšvielas pēc saviem ieskatiem.
  4. Sautē uz lēnas uguns, pa virsu noteikti uzliekot vāku.
  5. Gatavam sautējumam pievienojiet klāt sīki sakapātus lociņus vai dillītes. Labu apetīti!

Avots

Leave a Comment