Gaisīga prjaņiku tortīte ar banāniem. Bez cepšanas!


Nepatīk ņemties ap cepeškrāsni? Pagatavo šo gardo tortīti, kurai nav jācep biskvīti un ilgi jāmaisa mīkla. Ātri, garšīgi, vienkārši!
Iespējams, pati vienkāršākā tortes recepte, turklāt reti kurš ciemiņš varēs uzreiz pateikt no kā tā gatavota – ļoti līdzīga banānu biskvīta tortei.

Sastāvdaļas
500 g prjaņiku
4 gatavu banānu
500 g 20% krējuma

Pagatavošana
Svarīgs nosacījums: prjaņinikiem noteikti jābūt garšīgiem, svaigiem un bez pildījuma. Formas vietā var izmantot jebkuru dziļu bļodu, šķīvi vai nelielu plastikāta kastīti.

Padoms. Šai tortei lieliski derēs arī vecmāmiņu stila medus prjaņiki. No virtuves rīkiem vajadzēs tikai nazi un karoti.

Prjaņikus sagriež aptuveni 7 mm biezos gredzenos. Atgriezumus ar rokām sasmalcina drupatās. Gatavus banānus notīra un sagriež plānos gredzenos, aptuveni 3 mm.

Jebkurā piemērotā formā ieklāj divas kārtas pārtikas plēves tā, lai paliktu pāri brīvas malas.

Liek sagrieztu banānu kārtu, bagātīgi pārziež ar krējumu. Uz krējuma liek sagrieztos banānus.

Uz banāniem liek prjaņiku kārtu, var likt vienu pāri otra malai, lai neveidotos tukšas vietas. Atkal pārziež ar krējumu. Tā turpina, līdz visas sastāvdaļas izmantotas. Pēdējā kārtā jābūt ar krējumu apziestiem prjaņikiem.

Torti pārsedz ar brīvajām plēves malām, liek formu ledusskapī uz 8 stundām.

Pēc 8 stundām desertu izņem, noņem plēvi, pārsedz formu ar servējamo trauku un apgriež otrādi: apakšējā kārta tagad ir augšējā. Pārziež to ar krējumu un pārkaisa ar drupatām.

Var rotāt ar sakultu putukrējumu un augļiem vai rīvētu šokolādi!

Leave a Comment