«Es prasīju mammai, lai ņem līdzi mani uz morgu»: meitenes stāsts, kura veido mirušajiem grimu

Kāpēc mirušiem cilvēkiem ir nepieciešams grims? Par šo un citiem profesijas noslēpumiem pastāstīja Ekaterina Kostyleva, gandrīz vienīgā sieviete Krievijā – divu apbedīšanas namu īpašniece, kā arī pateratopraktore.

Man ir 32 gadi, un esmu divu apbedīšanas namu īpašniece Samarā, kā arī  darbinieks. Es balzamēju mirušā ķermeņus un uztaisu tiem pēcnāves grimu. Radiniekiem, protams, nepatīk mans darbs, tikai vecmāmiņa pati man prašņā par manu darbu. Mēs reiz apspriedāmies par viņas nāvi un viņa teica: “Uzkrāso man zilas acu ēnas un sarkanu lūpu krāsu.”

Viss sākās, kad man bija seši gadi un es redzēju ārzemju filmu, kur galvenajam varonim bija savs morgs. Man šķita, ka tas ir prestižs bizness. Un tā kā mana māte visu mūžu strādāja par ārstu, es sāku lūgt, lai viņa ņem mani līdzi uz morgu. Man tas bija interesanti. Es nebaidījos no mirušā, bet atceros, ka pirmo reizi ieraugot mirušo ķermeni, es piedzīvoju pašas nāves bailes.

Lasi vēl: Šīm DIVĀM Covid-19 vakcīnām ir apstiprinātas bīstamas un nopietnas blakusparādības. Uzmanību!

Dārga kosmētika

Parastā kosmētika no veikala nav piemērota miruša cilvēka grimam, izņemot ēnas, uzacu krāsu un lūpu krāsu. Parastie krēmi vienkārši pazudīs, jo mirušā āda ir ļoti auksta. Jāpatur prātā, ka miruša cilvēka seja dažkārt mainās līdz nepazīšanai – tai ir tendence kļūt zilai, un šos zilos plankumus nevar pārklāt ar neko citu, izņemot profesionālus līdzekļus.

Ir sarežģīti gadījumi, kad cilvēkam ir brūces uz sejas vai trūkst deguna gala. Es sašuju visas brūces, sataisu ar vasku un izlīdzinu ar lāpstiņu, lai šuves nebūtu redzamas. Deguna galu vai visu degunu veidoju no vaska.

Baktērijas un inde

Tikai daži cilvēki saprot, cik daudz risku ir šajā darbā. Mēs nonākam saskarē ar mirušu ķermeni, uz kura uzkrājas liels skaits baktēriju. Kosmētika, protams, satur antibakteriālas vielas, taču darba procesā jūs varat uzņemt jebko. Formalīns, ko izmanto balzamēšanā, ir arī ļoti kaitīgs dzīvam cilvēkam.

COMMENTS

Leave a Comment