Dodies atpūsties bez raizēm – parūpējies par sava mājokļa drošību laicīgi

3. Palūdz kaimiņiem pieskatīt mājokli!

Dodoties prom uz ilgāku laiku noteikti vajadzētu aprunāties ar uzticamajiem kaimiņiem, lūdzot pievērst uzmanību tam, kas notiek mājokļa apkārtnē. Jābrīdina kaimiņi, ka redzot jebkādas aizdomīgas personas vai automašīnas, nekavējoties jāzvana policijai. Tāpat kaimiņiem var lūgt iztukšot pastkastīti, jo pārpildīta pastkastīte garnadzim signalizēs, ka saimnieku ilgi nav bijis mājās.

4. Parūpējies par savu personīgo mantu drošību!

Vērtslietas ieteicams glabāt drošā seifā, tāpat svarīgi pie mājokļa ārdurvīm neglabāt neko svarīgu un vērtīgu. Ja iespējams, tad jāveic lietu inventarizācija, piefiksējot tehnikas numuru, saglabājot pirkuma dokumentus vai marķējot tās, šāda rīcība palīdzēs atpazīt mantu, ja tā tiks nozagta.

5. Parūpējies par drošas vides pamatprincipiem!

No garnadžiem dzīves vietā var pasargāt mājoklim uzstādītas labas metāla durvis. Tāpat ieteicams ierīkot signalizāciju. Ja dzīvo privātmājā jāparūpējas par slēdzamiem vārtiem. Ja kāpņu telpa nav slēdzama, tad pēc iespējas ieteicams vienoties ar kaimiņiem par kodu atslēgas ieviešanu kāpņu telpas durvīm.

6. Parūpējies par drošību arī sociālajos tīklos!

Esot prom ilgāku laika periodu, piemēram, atvaļinājumā, nedēļas nogales izbraucienā vai pat pāris stundas garā braucienā uz veikalu, nav nepieciešamība visu dokumentēt sociālajos tīklos. Uzgaidi, lai publicētu fotogrāfijas vai citu informāciju, kad būsi atgriezies mājās, un neļauj visai pasaulei zināt, ka tavs mājoklis ir tukšs.

Pamanot aizdomīgas personas un automašīnas, kurās iekšā esošās personas, iespējams, novēro mājokļus, Valsts policija aicina nekavējoties ziņot likumsargiem pa tālruņa numuru 110!

Fokusa diena pret zādzībām no mājokļiem ir tapusi Eiropas Savienības noziedzības novēršanas un apkarošanas programmas (EUCPN) ietvaros un vērsta uz to, lai pastiprinātu cīņu pret šo noziegumu, brīdinot un informējot sabiedrību par to, kā sevi pasargāt. Sīkāku informāciju par fokusa dienu, kā arī padomus sava mājokļa pasargāšanai meklē: www.drossmajoklis.lv

Leave a Comment