Cilvēks šajā laika posmā spēj dzirdēt un redzēt arī pēc nāves. Slepens eksperiments krematorijā

Eksperimenta interpretācija

Zinātnieki piedāvā vairākus novērotās parādības skaidrojumus. Teorija, ka speciālistiem ir izdevies notvert mirkli, kad dvēsele atstāj ķermeni, ir tikai viena no nedaudzajām.

Viens no zinātniekiem, Lakhmirs Čavla apgalvo, ka šis fenomens esot saistīts ar neironu nāvi, kuriem tāpat kā minibaterijām ir neliels elektriskais lādiņš un pēc cilvēka nāves tie sāk izlādēties.Šis process aizņem tieši 15-30 minūtes pēc sirdsdarbības apstāšanās.

Pensilvānijas universitātes zinātniekam Lansam Bekeram ir atšķirīgs viedoklis. Viņš uzskata, ka neironi mēģina “iedarbināt” apstājušos sirdi un “augšāmcelt” cilvēku, kas dažreiz arī izdodas – klīniskas nāves gadījumos. Starp citu, tā sauktais klīniskās nāves “otrais termiņš” (pagaidu slieksnis, kad sirds vēl var atsākt darboties) ir tieši vairākus desmitus minūšu ilgs.

Lasi vēl: Gudras saimnieces iemācījušās darīt tā, lai viņu naudas koki ziedētu

Neparastāku, lai gan ne mazāk ticamu teoriju izvirzījis pētnieks Stjuarts Hamerofs no Arizonas universitātes. Viņš uzskata, ka pēcnāves smadzeņu aktivitātes brīdī cilvēka apziņa “pārrakstās” Visuma informācijas laukā – galu galā no kvantu mehānikas viedokļa tā nevar pazust vienkārši tāpat, bez pēdām.

Leave a Comment