Bordāns paziņo, ka iespējams būs jāpieņem šādi ierobežojumi: ”Mums nav izvēles”

Ārkārtējās situācijas saglabāšana automātiski nenozīmētu visu Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu saglabāšanu vai to pastiprināšanu, intervijā Latvijas Radio sacīja tieslietu ministrs, Jānis Bordāns, tomēr viņš šo arī nenoliedz. 

Bordāns uzskata, ka ārkārtējā situācija vairāk ir tiesisks, juridisks instruments, kas pati par sevi neparedz ierobežojumus un tiešā veidā nerisina Covid-19 radītās problēmas, tai skaitā sociālekonomiskās un visas pārējās.

Lasi vēl: Rīt, 4.janvārī tiks diskutēts par to vai ārkārtas situāciju Latvijā pagarināt: ”mēs nedrīkstam to darīt pamatojoties uz šo”

Vai tiks pagarināta ārkārtas situācija?

Bordāns atbildēja uz šo jautājumu, ka šādu lēmumu varēs pieņemt tikai pēc iepazīšanās ar visiem jaunākajiem vīrusa datiem, taču viņš vairākkārt uzsvēra, ka “vispirms ir jāsaprot fons, kādā atrodas Latvijas iedzīvotāji – psiholoģiski un emocionāli tie tiek traumēti jau vairāk nekā divus gadus”.

Šorīt, 4.janvārī plkst.10 notiks koalīcijas partiju sanāksme, kurā politiķi diskutēs par to, vai nepieciešams pagarināt Covid-19 izplatības dēļ izsludināto ārkārtējo situāciju.

COMMENTS

Leave a Comment