Bērnu ārsts par vakcināciju: jebkurai vakcinācijai jākļūst obligātai. Bērniem tā ir vajadzīga!

Cilvēka civilizācijas esamība ir nesaraujami saistīta ar vīrusu un baktēriju – patogēnu “labklājību” mums apkārt. Dažreiz biedējoši, grūti un nāvējoši. Uz visiem laikiem no tiem atbrīvoties nav iespējams – kā, piemēram, no mēra, kas mūsdienās “dzīvo” galvenokārt Madagaskarā.

Krievu pediatrs pastāstīja par to, kāpēc “bērnības” vakcinācijai vajadzētu kļūt obligātai gan Krievijā, gan citās valstīs un  ko vakcinācijas trūkums var nozīmēt bērnu veselībai, vai ir iespējams izlaist vakcināciju pēc noteiktā termiņa un kā bērnam palīdzēt alerģiskas slimības gadījumā reakcija uz vakcīnu.

Lasi vēl: 4 zodiaka zīmes, kam liktenis jūlija beigās gatavo liktenīgas tikšanās. Bet brīdinām – ne visas no tām būs pozitīvas!

Bet ir iespējams samazināt daudzu infekciju biežumu vai pat pilnībā tās iznīdēt. Šis ir pirmais palīgs – vakcinācija. Galvenokārt tās ir potes, kuras tiek veiktas bērnībā un sniedz bērniem aizsardzību pret vairākām slimībām uz mūžu.

Tās ir “laika pārbaudītas” vakcinācijas, kuras mums un mūsu vecākiem bērnībā tika veiktas vismaz pēdējos sešdesmit gadus. Diezgan iespaidīgs periods, lai apsvērtu, piemēram, drošu un efektīvu tuberkulozes vakcīnu (BCG), rētu, kura var atrasties uz kreisā pleca.

Tomēr cilvēki vienmēr ir sadalījušies un turpina dalīties divās nometnēs: tie, kuri ir “par” bērnu vakcinācijām, un tie, kas ir “pret”. Turklāt, ja ar pirmo viss ir skaidrs, tad otrā argumentācija ir ļoti dažāda.

“Es nevakcinēšu savu bērnu, jo tas vājinās imūnsistēmu”; “Mēs netiksim vakcinēti, jo imunitātei” jāstrādā “pašai par sevi”; “Mums nav vajadzīgas vakcinācijas, jo mēs ievērojam veselīgu dzīvesveidu” – šādus “argumentus”, var dzirdēt no dažiem vecākiem.

Leave a Comment