Banāni palīdz nomest vai pieņemties svarā?

Ja gadījumā uzturā lietojat daudz banānu (vairāk nekā divi dienā), glikoze sāks uzglabāties aknās un muskuļos kā glikogēns, kļūstot par primāro enerģijas avotu nepieciešamības gadījumā. Tikai tad, kad tiek pārsniegts līmenis, kādā daudzumā organisms spējīgs uzglabāt šo vielu, tas tiks pārvērsts taukos.

Dietologi uzskata, ka šāda mērķa sasniegšanai nepieciešams apēst ārkārtīgi daudz banānu, lai gan tas tiešā veidā arī saistāms ar jūsu aktivitāšu līmeni, vielmaiņu, vecumu, ķermeņa uzbūvi un daudz ko citu.

Banāni spēj nodrošināt pietiekoši daudz enerģijas un barības vielu, kas nepieciešami veselīga svara saglabāšanai. Tikai pārmērīga banānu lietošana spēj nodarīt organismam kaitējumu. Protams, dietologi iesaka dažādot savu ēdienkarti un nepieturēties tikai pie viena pārtikas produkta, kā galvenā palīga cīņā ar lieko svaru. Neieciklējieties tikai uz vienu augli, jo pasaulē vēl ir ļoti daudz citu.

Iesakām droši lietot jebkurus sezonālos augļus, pievienojot savam uzturam klāt arī vienu vai divus banānus. Aicinām pārtraukt satraukties par lieko svaru, jo šādas domas nespēj panākt labus rezultātus.

Noteikti dalieties arī ar citiem lasītājiem!

Leave a Comment