Atceries – laiks mainīt suņu žetonus!

No 1.jūlija Valmierā stāsies spēkā jaunā suņu reģistrācijas pazīšanas zīme – tumši zilas krāsas žetons. Sunim atrodoties publiskās vietās, žetonam jābūt piestiprinātam pie suņa kakla siksniņas. Žetons apliecina, ka mājdzīvnieks ir reģistrēts Valmieras pilsētā un ka īpašnieks ir veicis ikgadējo suņa turēšanas nodevas maksājumu – 12 EUR par suni.

Kā nosaka Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.187, suņa turēšanas nodeva ir jāmaksā par visiem Valmieras pilsētā dzīvojošiem suņiem, kas ir sasnieguši sešu mēnešu vecumu. Nodevas maksāšanas periods ir no attiecīgā gada 1.jūlija līdz nākamā gada 30.jūnijam.

Suņu turēšanas nodeva maksājama Valmieras pilsētas pašvaldības norēķinu kontos, kuri pieejami pašvaldības mājaslapas www.valmiera.lv sadaļā “Pašvaldība”, vai Valmieras pilsētas pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā Lāčplēša ielā 2.

Jau no jūnija sākuma suņa īpašnieki žetonu var saņemt SIA “Valmieras Namsaimnieks” informācijas centrā Semināra ielā 2A, uzrādot maksājuma uzdevumu vai čeku par nodevas nomaksu un suņa vakcinācijas apliecību ar atzīmi par vakcināciju pret trakumsērgu.

Suņu īpašnieki, kuri ir redzes vai dzirdes invalīdi, I grupas invalīdi vai vientuļie pensionāri, kuri ir vienīgā deklarētā persona savā dzīvesvietā, ir atbrīvoti no ikgadējās nodevas, bet žetonus viņi var saņemt Valmieras pilsētas pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā, uzrādot suņa vakcinācijas apliecību.

Individuālo dzīvojamo māju un dzīvokļu īpašniekiem, kuru suņi neatstāj īpašuma robežas, nav nepieciešams maksāt nodevu un saņemt žetonu.

Līdzekļi, kas tiek iegūti no ikgadējās suņa turēšanas nodevas maksājumiem, tiek izlietoti suņu reģistrācijas organizēšanai, noklīdušu dzīvnieku izķeršanai, dzīvnieku patversmes uzturēšanai un citām aktivitātēm. Periodā no 2018.gada 1.jūlija kopā Valmierā tika izsniegti 137 žetoni.

Leave a Comment