Atcelta sertifikācijas prasība šim konkrētajam amatam: ”Prasība stājās spēkā 25.janvārī”

25. janvārī stājas spēkā Grozījumi Ārstniecības likumā un Grozījums likumā “Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu”, ar kuriem tiek atcelta prasība par specialitātes sertifikāta nepieciešamību patstāvīgas profesionālas darbības veikšanai māsas specialitātē.

Jaunā redakcijā izteikta likuma “Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu” 14. panta otrā daļa, nosakot, ka “personai ir tiesības veikt patstāvīgu profesionālo darbību māsas profesijas specialitātēs, ja tā izpildījusi attiecīgo profesionālās darbības jomu reglamentējošos normatīvajos aktos noteiktās prasības”, raksta lvportāls.lv

Savukārt Ārstniecības likuma 26. panta otrā daļa, kas līdz šim paredzēja, ka “patstāvīgi nodarboties ar ārstniecību konkrētā pamatspecialitātē, apakšspecialitātē vai papildspecialitātē atbilstoši Ministru kabineta noteiktajai kompetencei atļauts ārstniecības personām, kuras ir sertificētas un reģistrētas ārstniecības personu reģistrā”, papildināta ar teikumu “māsām atļauts patstāvīgi nodarboties ar ārstniecību konkrētā pamatspecialitātē atbilstoši Ministru kabineta noteiktajai kompetencei, ja viņas ir ieguvušas profesionālās kvalifikācijas apliecību un reģistrētas ārstniecības personu reģistrā”.

Lasi vēl: 93 gadu vecumā mūžībā devusies izcila aktrise un TV seja

Ārstniecības likuma Pārejas noteikumi papildināti ar 35. punktu, kas paredz: “Māsa, kura nav ieguvusi izglītības dokumentu, kas apliecina to, ka attiecīgā māsas profesijas specialitāte vai attiecīgā ārstnieciskā vai diagnostiskā metode māsas praksē ir apgūta, bet kurai 2022. gada 24. janvārī bija derīgs attiecīgās māsas profesijas specialitātes vai attiecīgās ārstnieciskās vai diagnostiskās metodes māsas praksē ārstniecības personas sertifikāts, drīkst turpināt patstāvīgi nodarboties ar ārstniecību attiecīgajā māsas profesijas specialitātē un attiecīgajā ārstnieciskajā vai diagnostiskajā metodē māsas praksē.”

Lūk, kā sertifikācija ierobežo tieši šo – lasi tālāk

COMMENTS

Leave a Comment