Apēd piecas plūmes katru dienu! Kāpēc tās labas veselībai + diētiska recepte


Veikalu un tirgu plauktos izvietotajā svešzemju augļu raibajā kompānijā pārliecinoši savas pozīcijas saglabājusi pieticīgā plūme. Plūmes joprojām ir ļaužu iecienīti un pieprasīti augļi.

Plūmes lieliski noder diētai, turklāt ar to starpniecību diezgan īsā laikā var atbrīvoties no vairākiem liekajiem kilogramiem.

Vienkāršāk nemēdz būt
Gribat notievēt, nekaitējot veselībai? Tad pamēģiniet divu dienu plūmju diētu! Tā saviem klientiem iesaka spāņu dietologi. Brokastīs, pusdienās un vakariņās – tikai negāzēts minerālūdens (vai zāļu tēja – 1,5 litri) un plūmes ne mazāk par kilogramu.

Vai arī cits variants: jāizvēlas jebkura individuāli piemērota diēta (1200–1500 kcal diennaktī) un tās ēdienkartē launags jāpapildina ar 200 g svaigu plūmju. Šāds uztura režīms jāievēro 10–15 dienas, un tad bez riska veselībai pāris lieko kilogramu pazudīs, kā nebijuši, piedevām uzlabosies pašsajūta. Arī plūmju sula palīdz paātrināt notievēšanas procesu – to ieteicams dzert pa glāzei 2 reizes dienā pirms ēšanas.

Neraugoties uz to, ka plūmēm ir zema enerģētiskā vērtība (43 kcal 100 g produkta), tajās ir diezgan daudz cukura. Tāpēc cilvēkiem, kas sirgst ar diabētu, plūmes jālieto piesardzīgi.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment