Alus šampūns, sīpols, tējas koks. Kā tie palīdz tikt pie skaistiem matiem?


Matu izkrišanā gan sievietēm, gan vīriešiem var būt vainojamie hormoni vai gēni. Ar to var būt grūti cīnīties. Bet, lai nodrošinātu vispārēju matu veselību, nav vajadzīgs ķerties pie dārgiem brīnumlīdzekļiem. Daba piedāvā plašu iedarbīgu līdzekļu klāstu, un to lietošana ir daudz nesāpīgāka maciņam.

Daudzas matu problēmas ir viegli risināmas ar mājas līdzekļiem. Matu izkrišana, kas nav ģenētiski noteikta, var būt nepareizas ēdienkartes, pastāvīga stresa, slimības vai nepareizas vai raupjas apiešanās rezultāts. Dažreiz tā arī var būt medikamentu blakne.

Mājas līdzekļi
Matu augšanu veicinās un izkrišanu novērsīs viss, kas stimulē asins pieplūdumu galvas ādai.

• Ierīvējiet galvu ar sīpolu. Tas var izklausīties dīvaini, bet 10 minūšu ilga galvas ādas ierīvēšana ar svaigi sagrieztu sīpolu ir pārbaudīts un uzticams tautas līdzeklis. Asi smaržojošais dārzenis satur ļoti daudz sēra, kas veicina kolagēna veidošanos – tā ir viela, kas padara matus kuplākus un stiprākus. Pēc tam matus izmazgājiet.

• Lai nodrošinātos pret matu izkrišanu, izmēģiniet toniku, kuru pagatavo no aptuveni 50 g krešu un 50 g mazā mārsila plus 1 litra degvīna. Ļaujiet sastāvdaļām desmit dienas ievilkties slēgtā traukā pirms nokāšanas. Toniku enerģiski ierīvē galvas ādā divas reizes dienā.

• Citu klasisku toniku pret matu izkrišanu gatavo no aptuveni 200 g asās nātres sakņu, 500 ml vīna etiķa un 1 litra ūdens. Visas sastāvdaļas kopā vāra 30 minūtes, pēc tam nokāš. Kad tas atdzisis, ielej pudelē. Toniku lietojiet trīs reizes nedēļā.

• Iemasējiet dažus pilienus tīras tējas koka eļļas galvas ādā, lai veicinātu matu augšanu.

• No rīta un vakarā mazgājot matus, izmēģiniet kontrastdušu. Vienmēr pabeidziet ar aukstu ūdeni, pēc tam uzmanīgi izslaukiet matus.

Lai uzzinātu alus šampūna recepti un vēl pāris profilaktiskus piemērus, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment