“Ābolu pārsteigums”. Līdzīgs pončikiem, tikai labāks!

Kraukšķīga garoziņa ar kanēļa aromātu, bet zem tās – ābolu mīkstums. Augļu gardumu cienītāji, šī ir recepte jums.

Ceptie gredzentiņi “Ābolu pārsteigums” uz šķīvja ilgi negozējas.

Šim lieliskajam desertam ideāli der sulīgi, saldi un lieli āboli. Krējuma un auzu pārslu mīkla vienmērīgi pārklāj katru gredzentiņu un karstumā tie nesāk tecēt.

Sastāvdaļas
3 āboli
4 ēdamkarotes miltu
4 ēdamkarotes auzu pārslu
1 ola
2 ēdamkarotes krējuma
0,5 tējkarotes kanēļa
1 tējkarote cepamā pulvera
1 ēdamkarote cukura
Šķipsniņa sāls
Medus, sezams pasniegšanai
Augu eļļa cepšanai

Pagatavošana
Dziļā bļodā iesit olu ar cukuru, sakuļ, pievieno krējumu.

Pievieno maisījumam kanēli, cepamo pulveri, sāli un miltus.

Nākamās iemaisa auzu pārslas. Šai receptei labāk derēs mazākas. Mīkla izdodas samērā bieza.

Ābolus nomazgā, nomizo, izņem serdes, sagriež aplīšos.

Uz pannas uzlej eļļu, sakarsē. Gredzentiņus apviļā mīklā un apcep zeltaini brūnus.

Pasniedz, pārlietus ar medu un pārkaisītus ar sezama sēkliņām – ļoti garšīgi! Turklāt šo našķi var pagatavot ļoti ātri.

Leave a Comment