7 ikdienas ieradumi, kas nopietni kaitē veselībai

Smaržu lietošana

Diemžēl mums neviens nestāsta, kas tieši atrodas smaržās, jo tas ir komercnoslēpums. Taču pārsvarā smaržu pagatavošanai izmanto sintētiskas vielas, jo tās palīdz aromātam daudz ielgāk noturēties un daudz vairāk pastiprina to. Labums smaržu ražotājiem no šīm sintētiskajām vielām ir ļoti liels, jo tās ir daudz lētākas par dabīgajām eļļām. Visu šo sintētisko aromātu ieelpošana var izraisīt reiboņus, sliktu dūšu, miegainību, acu, kakla un ādas kairinājumus.

Ārsti iesaka labāk iegādāties dabīgās ēteriskās eļļa, vai arī smaržas lietot labi vēdinātās telpās.

Ēdiena uzturēšana plastmasas traukos

*nav kaitīgs produktu uzglabāšanai

*var sildīt mikrovilņu krāsnī

*drīkst sasaldēt

*maksimālā sildīšanas temperatūra

Lielākajā daļā plastmasas trauku sastāva iekļautas mākslīgas ķīmiskās vielas, kā ftalāti un bisfenols, kas palīdz saglabāt plastmasas elastību. Ja šādos traukos ilgstoši tiek uzglabāta pārtika, tā uzsūc šīs vielas, kuras ar laiku var radīt problēmas ar cilvēka endokrīno sistēmu.

Ja mēs sildām pārtiku plastmasas traukos mikroviļņu krāsnī, šis kaitīgais process tikai paātrinās.

Ārsti iesaka ēdiena uzglabāšanai izmantot neitrālus materiālus – stiklu, nerūsējošo tēraudu un keramiku. Noteikti jāņem arī vērā speciālās atzīmes uz traukiem, jo tās norāda veidu, kādā trauku drīkst izmantot. Ja gadījumā šādiem traukiem radušās skrambas, tos ieteicams nekavējoties nomainīt.

Zobu tīrīšāna uzreiz pēc ēdienreizes

Ārsti jau sen mūs ir informējuši, ka zobus nedrīst tīrīt ātrāk par 30 minūtēm pēc ēdienreizes – vislabāk, ja to darāt pēc stundas. Problēma ir tajā, ka ēdieni un dzērieni (īpaši jau skābie) ietekmē virsējo zobu slāni un dentītu. Ar zobu birstīti jūs panāksiet, ka šo skābi ieberzīsiet daudz dziļāk zobā. Tādā veidā iespējams, ka sabojāsiet zoba emalju un paši zobi kļūs daudz jutīgāki.

Bieža antibakteriālo ziepju izmantošana

Uz mūsu ādas dzīvo ļoti daudz labvēlīgo baktēriju, kuras veic organisma aizsardzības funkciju. Regulāri izmantojot antibakteriālus līdzekļus,  āda tiek sterilizēta, sniedzot iespēju jebkurām bīstamajām baktērijām pa taisno nokļūt mūsu organismā. Lielākā daļa šo kaitīgo baktēriju jau ir rezistentas pret dezinfekcijas līdzekļiem.

Dermatologi iesaka antibakteriālās ziepes izmantot tikai un vienīgi skrāpējumu vai nobrāzumu gadījumā. Mazgāt rokas ar šādām ziepēm noteikti nevajadzētu biežāk nekā divas reizes nedēļā.

Šauru džinsu nēsāšana

Lai gan apspīlētu džinsu nēsāšāna pašlaik joprojām ir modē, tas nenes nekādu labumu ne jūsu ādai, ne nervu galiem, kas šādā veidā tiek traumēti. Tā iemesla dēļ rodas nemitīga diskomforta sajūta, kas var radīt visas kopējās nervu sistēmas darbības problēmas. Šādā gadījumā tiek bojāta arī gaisa cirkulācija, gurnu rajonā radot niezi un duršanu. Iespējams, ka pēc ilgas nēsāšanas kājas paliek arī nejūtīgas.

Svaigi spiestu sulu dzeršana

Daudzi nemaz nezina to, ka svaigi spiesta sula ir veselīga tikai nelielos daudzumos. Dažādu slimību gadījumā svaigi spiestās sulas var tikai pasliktināt situāciju. Skābas sulas, kā ābolu, citronu, dzērveņu utt., nav ieteicams lietot tad, ja jums ir kuņģa čūla. Vīnogu sulu, tās augsto kaloriju satura un pārāk lielās glikozes koncentrācijas dēļ, nekādā gadījumā nevajadzētu dzert diabētiķiem un cilvēkiem ar lieko svaru.

Nevajadzētu aizmirst arī to, ka sulas ir ļoti spēcīgi alergēni. Maziem bērniem ar šādām sulām jābūt jo īpaši uzmanīgiem, sākot lietošanu ar pavisam mazām devām un noteikti konsultējoties ar savu ārstu par sulu turpmāko lietošanu.

Dalieties arī ar citiem!

Avots: adme.ru

Leave a Comment