5 simptomi, kas liecina par apendiksa drīzu plīšanu. Nejokojiet ar savu veselību!

  1. Vēders sāp trakāk nekā jebkad

Parasti apendikss izraisa ļoti stipras sāpes, skarot vēdera rajonu, sākot ar nabu līdz pat vēdera apakšai. Tas nenozīmē, ka apendikss tūdaļ plīsīs, tādēļ ļoti labi būtu veikt tomogrāfiju.

Ja īpaši stipras sāpes sagādā staigāšana, klepošana vai celšanās kājās, tas var norādīt uz visa vēdera sieniņas iekaisumu. Šāds stāvoklis ir ļoti bīstams, jo liecia par to, ka apendikss var kuru katru brīdi plīst vai jau ir plīsis. Nevilcinieties un zvaniet ātrajai palīdzībai.

  1. Slikta dūša, vemšana un apetītes zudums

Protams, ka šie simptomi ne vienmēr liecina par apendiksu, kā arī apendiksa gadījumā ne vienmēr ir tieši šādi simptomi. Taču, ja gadījumā vēdera sāpes pavada viss iepriekš minētais, labāk doties pēc palīdzības pie mediķiem.

Reizēm apendikss mēdz atspoguļoties uz visu kuņģa un zarnu trakta sistēmu, kas arī izraisa sliktu dūšu un vemšanu.

  1. Jūs daudz biežāk dodaties uz tualeti

Daudziem cilvēkiem apendikss ir izvietots ļoti zemu, tuvu urīnpūslim. Ja šie divi orgāni nonāk savstarpējā kontaktā, tad urīnpūslis arī tiek ietekmēts un var iekaist, kā rezultātā jums aizvien biežāk nepieciešams doties uz tualeti, turklāt čurāšanas laikā izjūtat sāpes. Sāpīga urinēšana pati par sevi liecina par to, ka ir iekaisis urīnpūslis vai urīnizvadorgāni, taču kombinācijā ar sāpēm vēderā tas var liecināt par apendiksu.

  1. Jums ir drebuļi un drudzis

Drebuļi un drudzis – organismā esošo iekaisuma procesu rezultāts. Apendiksa iekaisuma rezultātā organisms izstrādā dažādas vielas, kas mēdz izrādīties kā lokālas sāpes un tādi simptomi kā drudzis un drebuļi. Ja sāpes vēderā un temperatūra tikai aug, nekavējoties zvaniet savam ārstam!

  1. Jums galvā ir viena liela putra

Ja izjūtat apjukumu un dezorientāciju, tas nozīmē, ka infekcija ir saasinājusies un, iespējams, tā paguvusi jau nonākt asinīs, kas ir ļoti bīstami.

Pašās smadzenēs nekas nenotiek, vienkārši ķermenis patērē ārkārtīgi daudz resursus, tajā skaitā arī skābekli, lai cīnītos ar organismā esošām infekcijām, tādēļ smadzenēm skābeklis vairs nepietiek. Ja gadījumā cilvēks sācis neadekvāti uzvesties, nekavējiet laiku un meklējiet ārstu palīdzību.

Noteikti dalieties ar šo svarīgo informāciju arī ar citiem!

Avots: zacep.com

Leave a Comment