3 mazulim piemērotas vakariņu receptes

Labās taukskābes saturošas receptes piedāvā “Mazais nav lielais” vēstnese Laura Grēviņa un uztura speciāliste Guna Rijkure

Vesela sirds, ass prāts, laba redze un stipri zobi – tās ir lieliskas veselības pazīmes, ko savam bērnam novēlētu visi vecāki. Tāpēc mazulim ir vajadzīgas polinepiesātinātās taukskābes. Tām maza bērna uzturā ir viena no galvenajām lomām – labās taukskābes rūpējas par sirds un acu veselību, ir galvenais “būvmateriāls” veiksmīgai šūnu un smadzeņu attīstībai, turklāt bez tām organisms nespēj absorbēt A, D, E un K vitamīnus. Daļu taukvielu organisms spēj saražot pats, taču Omega-3 un Omega-6 taukskābes ir izņēmums, un tās jāuzņem kopā ar atbilstošu uzturu. 1-3 gadus vecam bērnam dienā jāuzņem līdz pat 3 reizēm vairāk neaizstājamo taukskābju nekā pieaugušajam. Tāpēc, iedvesmojot vecākus gatavot veselīgas, uzturvielām bagātas un mazulim piemērotas maltītes, kampaņas “Mazais nav lielais” vēstnese Laura Grēviņa un uztura speciāliste Guna Rijkure piedāvā trīs praktiskas un viegli pagatavojamas vakariņu receptes.

Ja mazulis neuzņem pietiekamu daudzumu neaizstājamo taukskābju, var tikt kavēta viņa garīgā un fiziskā attīstība, kā arī novājinās imunitāte un bērna spēja cīnīties pret saslimšanām. 1-3 gadus vecam bērnam dienā jāuzņem aptuveni 700 mg Omega-3 un 7000 mg Omega-6. Kopējais nepieciešamo taukskābju daudzums jāuzņem pāris dienu vai nedēļas laikā, tāpēc arī tad, ja kādu dienu mazulis nav uzņēmis ieteicamo dienas devu, nav pamata satraukumam. Tomēr būtiski neaizmirst, ka tieši labie tauki asina bērna prātu un redzi, kā arī rūpējas par veselu sirdi un šūnu attīstību. Kampaņas “Mazais nav lielais” vēstnese Laura Grēviņa, sadarbojoties ar uztura speciālisti Gunu Rijkuri, piedāvā trīs vienkāršas un ātri pagatavojamas vakariņu maltītes, kas atvases uzturu papildina ar viņa attīstībā neaizstājamajām taukskābēm.

Receptes skatiet nākamajā lapā!

Leave a Comment