16. janvārī aizdedziet sveci, lai izdzītu no mājas negatīvismu; lūk, ar ko šī diena ir unikāla!

Kāpēc šodien jāliek galdā biezpiens un mazāk jālepojas?

Pareizticīgie kristieši 16. janvārī piemin pravieti Maleahiju un svēto mocekli Gordiju. Tika uzskatīts, ka šī diena ir bīstama, jo vērojama liela tumsas spēku aktivitāte.

Svētku vēsture

Pravietis Maleahija dzīvoja laikā, kad jūdas tauta atgriezās no Babilonijas trimda un bija pēdējais no Vecās Derības praviešiem. Viņš bija neparasti labs un dievbijīgs, un tāpēc cilvēki viņu nosauca par Maleahiju – eņģeli. Viņš uzrakstīja pravietisku grāmatu, kurā nosodīja ebrejus par viņu pārkāpumiem, kā arī paredzēja Jēzus Kristus nākšanu uz zems un pēdējo tiesas dienu.

Svētais moceklis Gordijs bija no Cēzarejas, dzimis kristiešu ģimenē. Viņš iestājās militārajā dienestā, kur izcēlās ar panākumiem. Kad sākās kristiešu vajāšanas, viņš pameta militāro dienestu un devās tuksnesī, lai sagatavotu sevi sludināšanai. Kad viņš atgriezās pasaulē, viņš iestājās par kristiešu aizstāvību, par ko viņš tika sagūstīts un pakļauts mocekļa nāvei.

Lasi vēl: Zelta lietus: 3 zodiaka zīmes kļūs neticami bagātākas tuvāko 4 dienu laikā

Ko var darīt

Kristieši lūdz pravieti Maleahiju un mocekli Gordiju, lai viņi dod labu veselību. Šajā dienā nepieciešams ēst sieru. Tiek uzskatīts, ka ēdieni ar šo produktu palīdz piesaistīt labklājību mājai. Lai visu nākamo gadu jūs pavadītu laime, galdā jāliek biezpiens un no tā gatavoti ēdieni.

16. janvāris tiek uzskatīta par ļoti veiksmīgu dienu, lai noņemtu ļaunu aci un lāstu. No cilvēkiem, kuri cieš no lēkmēm un garīgiem traucējumiem, šajā dienā izdzen ļaunos garus. Tiek uzskatīts, ka šī diena ir ideāli piemērota šim rituālam. Lai izdzītu no mājas ļaunos garus, šajā dienā jāaizdedzina svece.

Ko nevajadzētu šodien darīt

Leave a Comment