Visa patiesība par dzimumtieksmi veicinošiem līdzekļiem

Dzimumdziņa jeb dzimumtieksme ir pavisam dabisks process, kuru apslāpēt nevar neviens cilvēks. Taču kuri ir tie līdzekļi, kas tieši veicina dzimumdziņu, un kādi mīti pastāv?

* Ārstniecības augu izmantošanas speciālisti kā vienu no uzbudinošajiem līdzekļiem uzskata safrānu, taču tā uzbudinošais efekts līdz galam nav pierādīts, jo var būt atšķirīgs katram indivīdam.

* Citi iesaka lietot dārza pupumētru jeb cēberiņu (Satureja hortensis) kā lielisku uzbudinošu un tonizējošu līdzekli, bet kalnu pupumētru (Satureja montana) pilnīgi pretēji – kā dzimumtieksmi apslāpējošu līdzekli. Lieki minēt, ka zinātniski šie fakti nav apstiprināti, taču praksē tiek vēl pētīti.

* Žeņšeņs arī var kalpot kā dzimumtieksmi veicinošs līdzeklis. Uz pelēm un žurkām žeņšeņs iedarbojies kā izturību palielinošs līdzeklis un dzīvniekos uz pārošanos rosinošs augs. Līdz šim nav pierādīts, ka uz cilvēkiem iedarbība ir tieši tāda pati, kā uz pelēm.

* Tropu koks johimbe dažās valstīs tiek uzskatīts par dzimumdziņu veicinošu un ķermeni uzbudinošu līdzekli. Tas neietekmē tiešā veidā prātu, bet gan paplašina asinsvadus un var palīdzēt impotences gadījumā. Diemžēl pētījumi par šo faktoru ir mazliet atšķirīgi.

Lai patiesībā veicinātu dzimumtieksmi, lietojiet uzturā:

  • augļus un dārzeņus C vitamīna uzņemšanai
  • eļļu, sēklas un riekstus, zaļos dārzeņus un kviešu asnus, kas palīdzēs lielā daudzumā uzņemt E vitamīnu
  • gaļu, zivis, pākšaugus, bagātinātas pārslas, lai uzņemtu dzelzi
  • austeres, mājlopu un mājputnu gaļu, olas, pienu – lai uzņemtu cinku

Noteikti nevajadzētu lietot:

  • piesātinātos taukus un alkoholu
  • jāizvairās no smēķēšanas

 

Leave a Comment