Vingrojumi mugurai. Nostiprina muskuļus, novērš osteohondrozes saasinājumu


Ārstnieciskie vingrojumi muguras muskuļu nostiprināšanai palīdz nepieļaut mugurkaula jostasvietas osteohondrozes saasinājumu.

Viens no galvenajiem uzdevumiem jostasvietas osteohondrozes ārstēšanā ir stipras muskuļu korsetes izveidošana. Trenēti muskuļi atslogo mugurkaulu un mazina slodzi uz tā diskiem.

Šie vingrojumi izpildāmi tikai tad, kad asās sāpes pārgājušas.

Pirms sāk vingrojumu kompleksu, 1–2 minūtes pareizi jāelpo.

Guļot uz muguras, vienu roku uzliek krūtīm, otru – vēderam. Vēderu ievelk un krūškurvi piepilda ar gaisu. Ieelpo caur degunu, izelpo – caur muti. Vēders visu laiku ir ievilkts.

Pēc tam, nemainot sākumstāvokli, pastiepjas, un tikai tad sāk vingrojumus.

* Sākumstāvoklis – guļus uz muguras. Kājas saliektas ceļos, pēdas uz grīdas, rokas – gar sāniem. Pēc tam, atbalstoties uz muguras krūšu daļu, lēnām paceļ gurnus un – izelpo.

Jācenšas izstiept katru skriemeli. Tad tikpat lēnām ķermeni nolaiž, “noliekot” uz grīdas skriemeli pēc skriemeļa, un – ieelpo. Atkārto 7–10 reizes.

* Sākumstāvoklis – guļus uz muguras. Ceļos saliektās kājas paceltas uz augšu tā, lai ceļi atrastos virs iegurņa locītavas, vēders – ievilkts. Pārmaiņus kājas iztaisno – izelpa, saliec – ieelpa. Atkārto 7–10 reizes ar katru kāju.

* Sākumstāvoklis – guļus uz muguras. Kājas saliektas ceļos, rokas – saāķētas pirkstos zem pakauša. Galvu un plecu daļu paceļ no grīdas – izelpa, nolaiž atpakaļ – ieelpa. Atkārto 10–12 reizes.

* Sākumstāvoklis – guļus uz vēdera. Rokas saliektas elkoņos, elkoņi – plecu līmenī.

Krūškurvis pacelts no grīdas, kakls – taisns. Saliecot kājas ceļos, iegurni paceļ līdz plecu līmenim. Mierīgi elpojot, pozu saglabā 30–60 sekundes. Tad lēnām atgriežas sākuma stāvoklī. Atkārto 5–6 reizes.

* Sākumstāvoklis – stāvot četrrāpus. Saglabājot taisnu muguru, vienlaikus paceļ kreiso roku un labo kāju – izelpa, tad nolaiž – ieelpa. Pēc tam to pašu atkārto ar labo roku un kreiso kāju. Vingrojumu atkārto 7–10 reizes.

Leave a Comment