Viens no labākajiem mājās pagatavojamiem majonēzes aizvietotājiem

Mājās pagatavojama majonēze

SASTĀVDAĻAS

  • 400 g vārītu vai konservētu balto pupiņu
  • 200 – 300 augu eļļas
  • ½ tējkarote cukura
  • ½ tējkarote sāls
  • 1 tējkarote sausā sinepju pulvera vai parastās sinepes
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas vai 1 ēdamkarote etiķa
  • 50 ml pupiņu buljona

PAGATAVOŠANA

  1. Izvārītās vai konservētās pupiņas sasmalciniet blenderī kopā ar cukuru, sāli un sinepēm.
  2. Pakāpeniski pievienojiet klāt augu eļļu, turpinot maisījumu kult, liekot klāt arī citronu sulu vai etiķi. Lai mērce nebūtu pārāk bieza, tai klāt pievienojiet arī pupiņu buljonu.
  3. Un mājās pagatavotā majonēze ir gatava! Mērcei klāt varat pievienot arī mazliet vairāk sinepes – pēc savas izvēles

No sākuma varētu šķist, ka tas patiesībā ir humuss – garda pastētei līdzīga uzkoda, ko gatavo no turku zirņiem. Pagatavojot majonēzi mājās, labākais ir tas, ka paši varat noteikt to, cik bieza vai šķidra būs mērce. Atliek vien variēt ar sastāvdaļām, tādā veidā iegūstot arī jaunas garšas.

Turklāt, varat iegūt dažādas garšas, mērcei klāt pievienojot ķiplokus, ceptus sīpolus, papriku vai tomātus, ciedru riekstus, sezama sēklas, ceptas sēnes, svaigus garšaugus – dilles, pētersīļus, baziliku un daudz ko citu. Ja šīs sastāvdaļas tiek sasmalcinātas blenderī, tās mērcei sniegs ļoti patīkamu un reizē arī pikantu garšu. Izmēģiniet jebkuru variantu, kas tīk jūsu sirdij, kā arī nebaidieties eksperimentēt ar daudz ko jaunu.

Ja jums noderēja un iepatikās mūsu raksts, noteikti dalieties arī ar citiem lasītājiem.

Avots: takprosto.cc


 

Līdzīgi raksti