Tradicionālā kvasa recepte

Tuvojoties Jāņiem, katram gribas sagatavot sev kaut ko labu dzeramu. Viens skrien pēc izlejamā alus, cits pēc skārda bundžām uz veikalu, bet vēl kādam iedzeršana Jāņos izpaliek – jābrauc pie stūres!

Tiem, kuriem šajos Jāņos iedalīta galvenā šofera loma, iesakām izmēģināt pagatavot pašiem savu kvasu! Tas ir ļoti gards, veselīgs un ļaus jums pēcāk sēsties pie stūres (taču pat šo kvasu jāmāk dzert ar mēru!).

Būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 5 l ūdens
  • 500 g rupjmaizes
  • 150 g cukura
  • 6 – 7 rozīnes

Pagatavošana:

Patiesībā pagatavot tradicionālo kvasu ir gaužām vienkārši. Galvenais ir tam atvēlēt pietiekoši daudz laika, jo šis process aizņem diennakti vai pat divas. Sauso rupjmaizi pārlejiet ar verdošu ūdeni un ļaujiet atdzist. Pēc tam pievienojiet klāt rozīnes un atstājiet masu rūgt. Pēc diennakts ( vislabāk tomēr pēc divām), dzērienu vajag nokāst. Jāsaprot, ka, jo vairāk kvass tiek filtrēts, jo caurspīdīgāks tas kļūst.

Tas arī viss! Lai jums labi garšo!

 

Leave a Comment