Lineļļa ir īsts superprodukts veselībai. Ko ārstē, kā lietot?

Pēdējā laikā arvien vairāk ļaužu cits citam iesaka ārstniecībā izmantot lineļļu. Nereti rekomendācijas lietot lineļļu dzirdamas arī no ārstiem.

Zināms, ka kopš seniem laikiem lini izmantoti ne tikai aušanā. Arī tautas medicīna šai kultūrai nav pagājusi garām un ārstniecībai izmanto linsēklas un no tām iegūstamo eļļu. Tā satur krietnu daudzumu vitamīnu un citu veselīgam uzturam vērtīgu bioloģiski aktīvo vielu.

Īpaši jāizceļ linsēklās esošās polinepiesātinātās taukskābes: linolēnskābe omega-3 un linolskābe omega-6, kā arī oleīnskābe omega-9. Šīm skābēm, kas cilvēkam ir vitāli nepieciešamas, organismā obligāti jābūt līdzsvarā.

Ja bez lineļļas omegu-6 satur arī saulespuķu, sojas, rapšu, sinepju un olīvu eļļa, tad omega-3 pietiekamā daudzumā ir tikai zivju eļļā un lineļļā.

Šo abu taukskābju līdzāspastāvēšana arī padara lineļļu par unikālu produktu, turklāt tieši omega-3 tai piešķir kopš bērnības tik pazīstamo zivju eļļas aromātu. Starp citu, šis specifiskais aromāts apliecina eļļas augsto kvalitāti, tās tīrību un ir pierādījums tam, ka tā nav sajaukta ar citām augu eļļām.

Ko ārstē lineļļa? Uzziniet nākamajā lapā!

Leave a Comment