Kā došanos pirtī apvienot ar liekā svara samazināšanu

Ja gribat pirtī nodarboties ar liekā svara samazināšanu, būs jāievēro pāris neērtības, kuras pavisam drīz arī atmaksāsies. Ja tiešām vēlaties sasniegt labus rezultātus, būs jādara viss, lai pirtī organismā saistītais šķidrums neatjaunotos. 

Pirms pirts nepieciešams sadzerties karstu un sviedrus dzenošu tēju. Noteikti rēķinieties ar to, ka pirts laikā un pēc tās vairs nedrīkstēs neko dzert. Lai panāktu, ka nevienā brīdī neaizvērtos poras, karsēšanās laikā nedrīkst pārtraukt svīšanu, tas nozīmē, ka aukstā ūdens procedūras šoreiz būs jāizlaiž. Pēc lāvas būs jāietinas dvielī, tad vilnas segā, bet uzreiz pēc tam vēlams pilnīgā mierā atlaisties apmēram 20 – 30 minūtes, lai šajā laikā organisms turpinātu svīst.

Svīšanas veicināšanai nepieciešams ierīvēties ar:

  • ar sāls un sodas maisījumu (attiecība 1:1)
  • ar medu un sāli (attiecība 2,5:1)
  • ar rīvētiem rutkiem un bērzu darvu (attiecība 3:1)
  • ar 96% spirtu, kas tieši pēc iziešanas no pirts izraisīs ļoti stipru un pastiprinātu svīšanu

Pirtošanās laikā pērieniem jābūt ļoti spēcīgiem. Maigie tvaika viļņi un pliķi pa ķermeni lai paliek tievajiem. Pērt nepieciešams būs ar divām slotām: ar vienu no tām dzen karsto gaisu tieši uz ķermeni, bet ar otru cītīgi un nemitīgi per. Pēršanas nobeigumā vislielāko uzmanību un atlikušos spēkus jāvelta taukainākajām vietām ķermenī.

Svarīgi zināt, ka svara nodzīšanai pirts laikā jāperas ar bērzu, ievas, liepziedu, aveņu, upeņu, ozola vai sausseržu slotām.

Leave a Comment