Kā atrast vietu, kad šķiet, ka mājās nekam vairs nav vietas?

Kad kumodes draud pārsprāgt, grāmatplaukti plūst pāri malām un dators atrodas uz ēdamistabas galda, laiks meklēt veidus, kā ietaupīt vietu. Katrā mājā ir daži tukši stūrīši, kuru var lietderīgi izmantot.

Gandrīz ikvienā mājas vietā var atrast papildu lietu uzglabāšanas vietu, tostarp virtuvē un brokastu telpā, ēdamistabā, guļamistabās, prieķštelpās un gaiteņos. Apskatīsim potenciālās vietas taupīšanas iespējas, pirms izlemt, kā rīkoties tālāk.

Papildu kumodes un plaukti
• Radiet papildu glabāšanas vietu zem jumta slīpuma vai kāpnēm, ievietojot tur pārvietojamu drēbju skapi uz skrituļiem vai pēc pasūtījuma izgatavotas kumodes durtiņas.

• Pārvārtiet neizmantotu stūri par skapi, piestiprinot stieni drēbju pakāršanai. Vietai starp drēbju stieni un sienu jābūt tik platai, kāds ir platākais drēbju pakaramais. Ja nav vietas durvīm, piestipriniet ruļļveida žalūziju vai aizkaru.

Radiet vietu guļamistabā
Guļamistabas, īpaši bērnu guļamistabas, var mūžīgi sagādāt problēmas, bet tās nav grūti efektīvi organizēt. Tālāk piedāvājam dažas idejas, kā vislabāk izmantot pieejamo vietu.

• Izmantojiet vietu zem gultas. Salieciet papildu segas vai viesiem paredzētos spilvenus atvilktnēs, plakanās lādēs vai izturīgās kastēs, kas ir pietiekami zemas, lai ietilptu zem gultas. Kasti ar atvilktnēm un rokturiem vai cilpām ir īpaši viegli iestumt un atkal izvilkt. Visērtāk to ievietot zem gultas ar augstāku rāmi.

• Ja zem gultas nav vietas, piekariet plauktus virs tās. Ja vēlaties glabāt svarīgas, bet ne īpaši pievilcīgas lietas atklātos plauktos, izmantojiet saskaņotu dekoratīvu kārbu komplektu, lai tās būtu vienlaicīgi paslēptas un pa rokai.

• Ja guļamistabai ir augsti griesti, apsveriet paaugstinātas gultas izveidi uz “otrā stāva” tipa platformas. Zem tās izveidosies vieta dažādu lietu glabāšanai. Šādā gadījumā vispiemērotākais būs skapis ar atvilktnēm, kumode vai plauktu komplekts ar skapīšu durvīm.

Priekštelpu un koridoru izmantošana
Priekštelpas un koridori var aizņemt lielu mājas platības daļu, bet tos reti izmanto lietu uzglabāšanai. Kāpēc gan neizlietot katru stūrīti ar pēc mēram pielāgotiem plauktiem?

Saimniecības preču veikali par pieņemamu cenu piedāvā moduļu plauktu sistēmas daudzveidīgai pielietošanai. Bet ir arī dažādi citi risinājumi.

Zem paaugstinātas gultas ir daudz brīvas vietas skapim un plauktiem.

Leave a Comment