Diļļu mērce ziemas mēnešiem – aromātiska, garda un vēl līdz šim nebijusi recepte

Šķiet, ka dilles var likt klāt teju jebkuram pamatēdienam, jo tās ir ļoti aromātiskas un sniedz ēdienam nelielu “odziņu”. Bieži vien tik ļoti gribētos, lai ziemas mēnešos būtu iespējams nobaudīt vasarā noplūktās dārza dilles.

Mūsu redakcija jums ir sagatavojusi lielisku recepti, kas palīdzēs jums ziemas mēnešos baudīt diļļu svaigo aromātu un patīkamo garšu. Īpaši garda šī recepte būs ar gaļas ēdieniem un pat vienkārši uz maizes.

Vasara ir fantastisks laiks, kad var baudīt visas dārzā savāktās veltes. Tā vien gribas, lai šo svaigumu varētu kaut kādā veidā saglabāt līdz ziemai. Ar šo recepti to ir iespējams izdarīt.

Jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 2 buntītes svaigu diļļu
  • 100 ml saulespuķu eļļas
  • 1 citrons
  • 1 ķiploku daiviņa
  • 1/2 tējkarote citronu miziņas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Dilles smalki sagrieziet un saberziet tās kopā ar sāli.
  2. Smalki sarīvējiet citrona miziņu un pievienojiet to klāt diļļu masai. Pēc tam no citrona nepieciešams izspiest sulu, kura arī būs jāpievieno klāt dillēm.
  3. Ķiploku izspiediet caur ķiplokspiedi, pēc tam pievienojiet to diļļu masai.
  4. Pielejiet klāt norādīto daudzumu augu eļļas un rūpīgi visu samaisiet, līdz iegūta viendabīga masa.

Un mērce ir gatava! Uzglabāt to nepieciešams ledusskapī. Pēc tam varat izmantot pēc vajadzības. Labs veids, kā saglabāt diļļu garšu, svaigumu un aromātu arī ziemas mēnešos. Visas sastāvdaļas varat samaisīt arī ar blendera palīdzību.

Neaizmirstiet dalīties arī ar citiem!

COMMENTS

Leave a Comment