Aprikozes – ne tikai garšīgas, bet lietojamas arī kā zāles


Aprikožu uzlējums ir teicams prettūskas un urīndzenošs līdzeklis: 100 g sasmalcinātu augļu aplej ar 1 litru verdoša ūdens, 6 stundas nostādina un izdzer dienas laikā.

* Pateicoties augstajam magnija saturam, aprikozes ātri un uz ilgāku laiku samazina paaugstinātu arteriālo spiedienu. Sezonas laikā hipertonijas slimniekiem ieteicams ēst aprikozes iespējami vairāk.

* Kuņģa slimību gadījumos palīdz aprikožu uzlējums: 300 g sasmalcinātu aprikožu aplej ar 1,5 litriem verdoša ūdens, 2 stundas nostādina siltā vietā un dzer pa 1 glāzei pusstundu pirms ēšanas.

* Pierādīts, ka ar augsto karotīna saturu aprikozes aizsargā organismu no plaušu, kuņģa, urīnpūšļa, barības vada un kakla vēža. Lai nodrošinātu diennaktij nepieciešamo karotīna devu, pietiek izdzert 3/4 glāzes aprikožu sulas, apēst 5–6 svaigus vai 15–20 žāvētus augļus.

Leave a Comment