Zelta likumi, kā nedrīkst uzvesties ciemos un ar ciemiņiem

Jūs noteikti zināt, kā tas ir, kad atnāk ciemiņš, no kura tā vien gribas pēc iespējas ātrāk tikt vaļā. Tā ir atsevišķa cilvēku kategorija, kuru apciemojums ar laiku kļūst par smagu slogu.

Bet lieta nav par pašiem cilvēkiem vai par to, ka viņi ir slikti, – runa ir par viesošanās etiķetes nezināšanu. Mēs pastāstīsim, kā pareizi sabojāt savu atrašanos ciemos un pārkāpt visus iedomājamos un neiedomājamos likumus un etiķetes normas. Ceram, ka jūs sapratīsiet šī raksta “mājienu”.

  1. Atnākt bez brīdinājuma

Aizejiet ciemos, kad tas jums ir ērti. Neko neskaidrojiet un iepriekš nevienam nezvaniet. It īpaši, ja tuvi draugi. Kas ir?! Draudzība, starp citu, ir diennakts jēdziens. Jebkurā gadījumā sagaidiet, ka pret jums izturēsies ļoti laipni. Starp citu, francūžiem pat ir paruna: “Apciemo, iepriekš nepabrīdinot, un tu uzzināsi, ko par tevi domā”. Ja vajadzīgs, nekautrējies palikt pa nakti. Bet pie radiniekiem var braukt, kad vien ienāk prātā!

  1. Pirmoreiz kā pēdējoreiz

Agrāk bija tāds noteikums, ka, atnākot ciemos pirmo reizi, viesiem pēc etiķetes bija jāpaliek ne ilgāk par 20 minūtēm. Bet tagad gan laiki citi, gan patikšana cita. Pat, ja jūs esat atnācis pie kāda ciemos pirmo reizi, jūtieties kā mājās. Ieņemiet brīvu pozu, smēķējiet (ja patīk), stāstiet par sevi, bārstiet anekdotes – vārdu sakot, dariet visu, lai radītu nepiespiestu atmosfēru.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment