Želeju receptes. Ieteikumi vienreizēja garduma pagatavošanai

Lai iegūtu sulu želejas gatavošanai, lieciet katlā notīrītus, sakapātus vai saspiestus augļus kopā ar nelielu daudzumu ievārījuma cukura, lai izdalītos sula.

1. Ogu kātiņus, ābolu serdes vai miziņas nav jānoņem.

2. Ļaujiet maisījumam uzvārīties un sutiniet, kamēr visi augļi uzpeld virspusē.

3. Ielejiet augļu maisījumu kopā ar šķidrumu ar muslīnu izklātā sietiņā un ļaujiet sulai satecēt bļodā.

Atstājiet uz nakti. Sulu neizspiediet, citādi želeja nebūs dzidra.

4. Vāriet sulu kopā ar tādu pat daudzumu ievārījuma cukura 5-10 minūtes (uz 250 ml sulas ņemiet 250 g cukura).

5. Pēc želēšanas pārbaudes (sk. rāmītī kreisajā pusē), salejiet sterilizētās burkās un aizvākojiet.

• Sulas apjomu varat palielināt, pēc nokāšanas maisījumu atkal ielejot katlā, pārlejot ar ūdeni, uzvārot un vēlreiz nokāšot.

• Želejām, īpaši ābolu želejai, savdabīgu garšu varat piešķirt, pievienojot piparmētras vai citronzāli.

Ar putu karoti izņemiet sīkās sēkliņas pēc sulas izspiešanas.

Želēšanas pārbaude
Pirmkārt, uzlejiet tējkaroti verdošā augļu maisījuma uz ledusskapī atdzesēta šķīvja.
Otrkārt, ļaujiet paraugam atdzist, uz īsu brīdi ievietojot to ledusskapī.
Treškārt, ja tas saželē un apkārt neveidojas ūdens, ievārījums vai želeja ir gatavi pildīšanai burkās. Ja jums ir cukura termometrs, maisījumam jābūt sasniegušam 103°C.

Leave a Comment