Zāļu tējas katrai dienai, ko var dzert bez ierobežojumiem


Ir ļoti daudz recepšu, kā pagatavot zāļu un augļu tējas, kuras atšķirībā no speciālajām ārstniecības tējām var dzert neierobežoti.

Šo tēju maisījumu pamatā ir aveņu un kazeņu lapas, kuras dod patīkamu garšu un kurām ir ļoti maiga ārstnieciska iedarbība. Aveņu–kazeņu bāzi pēc vēlēšanās var papildināt gan ar mežrozīšu paaugļiem un hibiska ziediem, gan melisas un bērza lapām, gan rozmarīna un ķimeņu sēklām, gan citiem augiem – atkarībā no tā, kādiem nolūkiem tēju gatavo.

Organismu stiprinoša tēja
Līdzīgās daļās sajauc timiāna, meža zemeņu, aveņu un kazeņu lapas. Divas tējkarotes maisījuma aplej ar glāzi verdoša ūdens un 5–10 minūtes nostādina zem vāciņa.

Atsvaidzinoša tēja
Vienu daļu bārbeles augļu sajauc ar 4 daļām mežrozīšu paaugļu. 1–2 tējkarotes maisījuma aplej ar glāzi verdoša ūdens un 5–10 minūtes nostādina zem vāciņa.

Tēja ar augļu aromātu
Vienādās daļās sajauc hibiska ziedus, mežrozīšu paaugļus un upeņu ogas. 1–2 tējkarotes maisījuma aplej ar glāzi verdoša ūdens, 5–10 minūtes nostādina zem vāciņa, tad izkāš caur sietiņu. Pēc vēlēšanās var saldināt ar medu vai aromātam pievienot citronu. Vēl šo kompozīciju var papildināt ar šķipsniņu kanēļa, kas tējai piešķirs vienreizīgu neatkārtojamu garšu.

Slāpes remdējoša tēja
Sajauc 2 daļas kazeņu lapu un pa 1 daļai aveņu lapas, mežrozīšu paaugļus un hibiska ziedus. Vienu tējkaroti maisījuma aplej ar glāzi verdoša ūdens un nostādina 5–10 minūtes.

Asinis attīroša tēja
Sajauc pa 2 daļām meža zemeņu un kazeņu lapas un pa 1 daļai aveņu lapas, pavasara adonīsa un dzeloņplūmes ziedus. Divas tējkarotes maisījuma aplej ar glāzi verdoša ūdens un 5–10 minūtes nostādina zem vāciņa. Ieteicams dzert 2–3 nedēļas pa pusglāzei 2–3 reizes dienā.

Imunitāti stiprinoša tēja
Vienādās daļās sajauc liepziedus, mežrozīšu paaugļus, melisas un piparmētras lapas. Ņem 1–2 tējkarotes maisījuma, aplej ar glāzi verdoša ūdens, 5–10 minūtes nostādina zem vāciņa, tad izkāš. Dzer pa pusglāzei no rīta un vakarā pirms gulētiešanas.

Avot: VK.com

Leave a Comment