Zālīšu tējas – kam tās paredzētas un kā pareizi lietot?

Citronmelisa

Piemīt nomierinošas īpašības, palīdz cīnīties ar gremošanas trakta darbības problēmam, kas radušās stresa ietekmē. Noņem spriedzi, uzlabo miegu, atvieglo sāpes, palielina koncentrēšanās spējas.

Āboliņi

Tēja, kas kopā ar medu palīdzēs ārstēt klepu. Lieliski noder arī nieru veselībai un ārstē sieviešu līnijas veselības problēmas. Āboliņu tēju iesaka dzert tiem, kam ir cukura diabēts – ar šo tēju jāaizvieto parastās tējas (jalieto bez jebkādiem saldinātājiem).

Rozes

Rožu tēja uzlabo garastāvokli; lieliski kalpo kā pretvīrusu tēja, nostiprina imunitāti. Šī tēja pēc pagatavošanas ļoti ātri zaudē savu garšu. Atdzisušu rožu pumpuru tēju vairs nedrīkst dzert.

Fenhelis (sakneņi, sēklas)

Gremošanas trakta darbību uzlabojoša tēja, mazina vēdera pūšanos – šim nolūkam tiek dota pat zīdaiņiem. Palīdz ārstēt klepu, saaukstēšanos un vidusauss iekaisumu.

Zemeņu lapas

Attīra asinis, uzlabo asinsriti, nomierina un nostiprina organisma imūnsistēmu. Šajā aromātiskajā tējā drīkst likt klāt arī kaltētas ogas.

Pelašķi

Vienu tējkaroti pelašķu vāra vienā tasītē ūdens vidēji 5 – 10 minūtes. Ja ir gastrīts, dzert nepieciešams šādu maisījumu pa pus glāzei. Ja ir sāpes vēderā, tad var vārīt pelašķu un kumelīšu tēju.

Lavanda

Nomierina nervu sistēmu, normalizē elpošanu, sniedz pilnvērtīgu miegu, uzlabo hipotensijas stāvokli. Lieliski noder arī migrēnas likvidēšanai un izvada šlakvielas no organisma.

Pienenes

Šī tēja palīdz aknām tikt galā ar tām uzkrauto slodzi, īpaši tad, ja lietojat arī alkoholu, smēķējat vai lietojat narkotikas. Pieneņu tēja mazina aizcietējumu, uzlabo gremošanas trakta darbību un palīdz pārtikā esošajām noderīgajām vielām uzsūkties organismā.

Liepa

Nomierinoša tēja, kas noņem nemieru un samazina asinsspiedienu. Šo tēju ieteicams lietot, lai samazinātu migrēnu. Divas tasītes liepziedu tējas dienā kopā ar liepziedu medu palīdzēs novērst saaukstēšanos. Nav ieteicams šādu procedūru atkārtot katru dienu, jo šī tēja izraisa pastiprinātu svīšanu un var kļūt par nopietnu slogu Jūsu sirdij.

Jums noderēja mūsu raksts? Dalieties tajā arī ar citiem!

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment