Zāles no ledusskapja tabletes vietā. Kam noder kāposti, kartupeļi, burkāni

Labi palīgi veselības atgūšanā ir arī paši parastākie produkti.

Ja sākusi sāpēt galva, var, protams, ieņemt tableti analgīna vai kādu citu līdzekli, taču, ja mājās ir kāpostgalviņa, vispirms var pamēģināt izmantot to – noplūkt pāris lapu un pielikt pie pieres vai deniņiem. Sāpes diezgan ātri pierimst.

* Ja iekaisušas smaganas, biežāk vēlams pakošļāt skābos kāpostus.

* Svaiga kartupeļu sula ārstē kuņģa-zarnu trakta slimības, bet ar sarīvētu kartupeli dziedē apdegumus.

* Pakošļājot sīpolu vai ķiploku, dažās minūtēs mutes dobums ir pilnīgi tīrs no mikrobiem. Tāds pats efekts ir, košļājot skābu ābolu, piemēram, antonovku.

* Ja ir astmas veida bronhīts, labi palīdz rutku sula (pa ēdamkarotei 3 reizes dienā), kas ir efektīva arī pret žultsceļu kaitēm, kavē akmeņu veidošanos žultspūslī un nierēs.

* Ābolu etiķis normalizē vielmaiņu, stiprina vēnas, nomierina nervu sistēmu.

* Citronu lieto pret aterosklerozi, kuņģa-zarnu trakta slimībām, akmeņiem urīnpūslī.

* Burkāni ir ļoti veselīgi, ja ir ādas vai acu slimības.

* Nagiem un matiem ļoti vērtīgas vielas satur gurķi.

* Biešu sula uzlabo asinsriti, ārstē hipertoniju, mazasinību, nostiprina nervu sistēmu, uzlabo miegu. Cilvēkiem, kas vecāki par 50 gadiem, ieteicams katru dienu apēst 2 vidēja lieluma vārītas bietes.

* Pret saaukstēšanos pašas drošākās zāles ir… ūdens. Ja cilvēks sirgst ar bronhītu, visu dienu jādzer karsts šķidrums – pa 3–4 malkiem ik pēc 20 minūtēm. Dienas pirmajā pusē tā var būt parastā tēja, bet pēcpusdienā – ar ūdeni atšķaidīts piens. Pret saaukstēšanos un gripu iedarbīga ir arī 1–2 dienu ilga kāpostu diēta. Tās laikā nedrīkst ēst neko citu, tikai baltos galviņkāpostus, toties neierobežotā daudzumā.

Avots: takprosto.cc

Leave a Comment