Zaļā tēja mutei un zobiem. Iedarbīgas dabas receptes

Pret angīnu, laringītu un faringītu: ēdamkaroti žāvētas zaļās tējas aplej ar glāzi ūdens, uzkarsē līdz viršanai, 5–7 minūtes vāra uz lēnas uguns, nedaudz atdzesē, tad izkāš. Ar siltu skalo kaklu 3–4 reizes dienā un obligāti pirms gulētiešanas. Kurss – līdz iestājas pilnīga atveseļošanās.

Pret zobu sāpēm: saspaida putriņā 1–2 ķiploka daiviņas, iemaisa glāzē siltas stipras zaļās tējas, 5 minūtes nostādina, tad izfiltrē. Skalo mutes dobumu 2–6 reizes dienā. Skalošanas beigās ieņem prāvu malku šķīduma un 1–2 minūtes patur mutē. Lai pēc skalošanas novērstu ķiploku smaku, pēc katras procedūras jāpakošļā šķipsniņa žāvētas zaļās tējas.

Kariesa profilaksei, zobu emaljas nostiprināšanai: pēc ēšanas mutes dobumu izskalo ar zaļās tējas uzlējumu. Papildus dienas laikā jāizdzer 2–5 glāzes zaļās vai melnās tējas ar pienu, bet bez cukura. Saldināt var tikai ar karotīti medus. Kurss – ne mazāk kā vienu mēnesi.

Pret smaganu asiņošanu: ēdamkaroti zaļās tējas aplej ar pusglāzi verdoša ūdens, 5–10 minūtes vāra uz lēnas uguns, tad izkāš. Ar siltu skalo mutes dobumu 2 reizes dienā pēc zobu tīrīšanas. Kurss – ne mazāk par nedēļu.

Leave a Comment