Virtuves triks: kā pārliecināties, vai rīsi nav viltojums?


Ķīna katru gadu eksportam saražo 1,4 miljonus tonnu rīsu. Tas padara Padebešu Karaļvalsti par vienu no lielākajiem rīsu piegādātājiem pasaulē.


Daudzi bija šokā, izlasot ziņās korejiešu apgalvojumu, ka Ķīnā ražotie rīsi ir bīstami veselībai, jo tajos ir daudz plastmasas. Korejieši apgalvo, ka daļa ķīniešu rīsu ir izgatavoti no kartupeļu cietes un plastmasas, bet pēc vārīšanas rada ilūziju par aromātisku ēdienu. Par laimi, jebkuru viltojumu atklāt ir ļoti viegli.

Testi, kas palīdzēs noteikt, vai iegādātie rīsi ir kvalitatīvi

Ūdens tests
Ieliec karoti rīsu glāzē ar ūdeni. Organiski rīsi vienmēr nosēdīsies apakšā, savukārt rīsi, kuru kvalitāte ir apšaubāma, peldēs pa virsu.

Saspied dažus rīsu graudiņus
Ja rīsi pārvērtīsies baltā pulverī, viss kārtībā, tie ir organiski. Bet, ja pēc šīs procedūras paliks dzelteni plankumi, produkts var saturēt sintētiskus materiālus, apstiprinot korejiešu apvainojumus.

Pārbaudījums ar uguni
Pamēģini aizdedzināt dažus rīsu graudiņus. Ja rīsi sāks degt, šādu produktu labāk uzturā nelietot!

Pelējuma tests
Novāri sauju rīsu un atstāj plastmasas traukā uz dažām dienām. Bet ne ledusskapī – saulainā vietā. Ja rīsi pārklājas ar pelējumu – tā ir lieliska zīme. Tas nozīmē, ka produkts ir pilnībā dabīgs.

Leave a Comment