Viņķele izsaka savu viedokli un kritizē valdību par pieņemtajiem ierobežojumiem

Bijusī veselības ministre Ilze Viņķele, viesojoties kanāla TV24 raidījumā “Preses klubs”, kritizējusi valdības darbu pandēmijas laikā.

Kā norāda I. Viņķele, jau pandēmijas sākumā bijis skaidrs, ka ļoti būtiska tās laikā būs sabiedrības pacietība un sadarboties spēja.

“Ja valdība to noplicina, tad mēs esam pamatīgās nepatikšanās,” norāda bijusī veselības ministre. Viņa atzīmē, ka vēlāk kļuvis skaidrs, ka valdībā lēmuma pieņēmēji lielākoties ir “turīgi” vai “labi nodrošināti” cilvēki ar “stabilu darbu” un “uzkrājumiem”, spējot pārdzīvot pandēmiju “daudz sekmīgāk nekā cilvēki, par kuru dzīvēm viņi lemj “.

Lasi vēl: Magone izlēmusi iznākt no skapja un atklāt patiesību par savu dzīvi

Tāpat viņa norāda, ka pandēmijas laikā nevar pieņemt tā dēvēto “luksafora principu” vai noteiktus termiņus, jo pandēmijas laikā apstākļi strauji mainās.

Runājot par bēdīgi slaveno vakcīnu iepirkumu laikā, kad bija veselības ministre, I. Viņķele atklāti saka: “Tur mēs kļūdījāmies.”

Viņa norāda, ka lēmumi balstījušies uz pieņēmumu, ka Latvijā vakcinācija ir jāveic decentralizēti, jo tāda ir “tradīcija”. Vakcinācijas procesā lielākais uzsvars likts uz ģimenes ārstiem, kam cilvēki uzticas, raksta tautaruna.nra.lv

COMMENTS

Leave a Comment