Vingrojumi pret krākšanu. Viens no iedarbīgākajiem līdzekļiem!

Tā kā viens no krākšanas cēloņiem ir aukslēju mīksto audu atslābināšanās, atbrīvoties no šīs nepatīkamas problēmas var palīdzēt vingrojumu komplekss, kura uzdevums ir attiecīgo muskuļu nostiprināšana.

* Regulāri 2–3 reizes dienā 25–30 reizes jāizrunā skaņa “i”, sasprindzinot kakla, lūpu, rīkles un aukslēju muskuļus. Izpilda pirms ēšanas. Kurss – viens mēnesis. Šis pamata vingrojums būtiski nostiprinās mīksto aukslēju muskuļus.

* Ar aizvērtu muti ievelk mēles sakni iespējami dziļi, kādu brīdi šādu stāvokli saglabā, tad atgriež parastā stāvokli un atslābinās. Iesākumā vingrojumu izpilda 3–6 reizes, pamazām palielinot gan atkārtojumu skaitu, gan izpildes tempu. Pēc tam šo pašu vingrojumu izpilda ar plati atvērtu muti.

* Plaukstu uzspiež zodam, kuru bīda uz priekšu un atpakaļ. Brīdī, kad zods tiek izvirzīts uz priekšu, ar plaukstu cenšas šai kustībai pretoties. Vingrojumu, pieliekot diezgan lielu spēku, izpilda 30 reizes no rīta un tikpat – vakarā.

* No rīta un vakarā izbāž mēli, cik vien iespējams, un saglabā stāvokli 1–2 sekundes. Izpilda 30 reizes.

* Īsi pirms gulētiešanas uz 3–4 minūtēm ļoti spēcīgi sakož zobos koka vai plastmasas kociņu tā, lai gali būtu laukā no mutes kaktiņiem. Šis vingrojums ļoti būtiski paaugstina rīšanas muskuļu tonusu.

Leave a Comment