Viņa domāja, ka izglāba kaķi, bet tā nebija. Ienākot vīriešiem māja, dzīvnieks metās tiem virsū un tālāk viss notika strauji

Pagāja dienas. Nekas netraucēja vecās sievietes ierasto dzīvi. Bet tad pie viņas kaimiņienes ieradās dēls. Visi zināja, ka viņš nekur nestrādā, un, ierodoties ciematā, viņš klīst apkārtnē, lai nozagtu visu, kas nav piesiets. Tiesa, vīrietis nelaupīja vietējo iedzīvotāju mājās, bet galvenokārt aptīrīja vasarnīcas. Bet šajā ierašanās reizē viss mainījās.

Reiz viņš dzirdēja, ka mātes kaimiņiene dodas uz pilsētu pārnakšņot pie draudzenes. Un tad viņam radās plāns vecās sievietes mājā uzmeklēt kaut ko vērtīgu. Viņš aicināja palīgos vēl divus vietējos iedzīvotājus, kuriem bija pazīstams šis noziedzīgais arods.

Bet vecmāmiņa nekur neaizbrauca. Sievietei pacēlās asinsspiediens un viņa palika mājās. Kaimiņienes dēls par to neko nezināja. Tāpēc vēlā vakarā viņš kopā ar diviem līdzzinātājiem iekļuva vecenītes mājā. Domādami, ka mājoklī neviena nav, viņi zaudēja modrību, sāka trokšņot un skaļi runāt. Troksnis pamodināja veco sievieti. Ieraugot guļamistabā vīrieša figūru, viņa sāka kliegt.

Lasi vēl: Šīs 5 lietas neiesaka nēsāt makā: to dēļ var nauda un veiksme neplūst pie tevis

Pēkšņi sāka aurot arī viens no laupītājiem. Viņš burtiski gaudoja no sāpēm, jo milzīgs kaķis  bija uzlēcis viņam virsū un ielaidis nagus ļaunprātim sejā. Viņa līdzzinātāji skrēja skatīties, kas noticis. Viņus ieraugot, kaķis atslābināja tvērienu. Bet tajā pašā sekundē viņš metās virsū citam noziedzniekam un iecirta nagus viņam kājā. Laupītāji šausmās aizbēga.

Papildus minētajam teiksim tā, ka, izmeklējot vecās sievietes mājā notikušo, izrādījās, ka viņas aizstāvis nemaz nav bijis meikūna šķirnes kaķis, bet gan plēsonīgs dzīvnieks, savvaļas manuls. Visi ir neizpratnē par to, kā vecajai sievietei izdevās pieradināt šo milzīgo brīvību mīlošo plēsēju.

Leave a Comment