Viens mēnesis līdz svētkiem – pēdējais brīdis, kad doties pie dermatologa

Lieliem soļiem tuvojas ziema… Un tieši aukstajā laikā uz ādas var parādīties apsārtums, pumpas, saasināties alerģijas, dermatīti, ekzēma un psoriāze. SIA “Veselības centrs 4” filiāles “Dermatoloģijas klīnika” metodiskā vadītāja, Eiropas Dermatologu asociācijas un Latvijas Estētiskās lāzerķirurģijas asociācijas locekle, dermatoloģe Linda Kapteine-Veita uzsver:

“Tā kā tuvojas svētki, šis ir īstais brīdis, kad parūpēties par savu ādas izskatu un uzdāvināt tai dāvanu. Viens mēnesis līdz svētkiem ir pietiekošs laiks, lai panāktu acīmredzamus rezultātus. Atšķirībā no ātri gaistošā skaistuma efekta, ko iegūst pēdējā brīdī, laikus uzsākot gājienu pretim mērķim, rezultāts saglabāsies krietnu laiku pēc dienas, kurai īpaši gatavojas. Turklāt tiek piedāvāti mūsdienīgi dažādu ādas problēmu risinājumi, pielietojot modernākās tehnoloģijas. Tai skaitā ziema ir īstais laiks arī dažādu lāzerprocedūru veikšanai.”

Tā kā ādas stāvokļa pasliktināšanās var liecināt arī par kādām nopietnām saslimšanām, SIA “Veselības centrs 4” kopā ar franču kosmētikas zīmolu Bioderma* vēl šogad aicina apmeklēt dermatologu, kurš novērtēs ādas stāvokli un ieteiks individuāli piemērotāko ārstēšanu vai nosūtīs uz papildu izmeklējumiem. Aicinām problēmas nerisināt saviem spēkiem, bet izmantot kvalificētus speciālistus. “Bieži vien ar ādas problēmām ir jāiemācās sadzīvot, tās jāārstē saudzīgi un efektīvi. Tai skaitā gan ārstnieciskajā procesā, gan profilaktiskā nolūkā ļoti nozīmīga loma ir atbilstošai ādas kopšanai. Tā kā slimību skarta āda bieži vien ir pastiprināti jutīga, tā ir saudzīgi jāattīra, neizjaucot ādas aizsargbarjeru. Tāpēc līdz pat jaunajam gadam “Veselības centrs 4” filiālē “Dermatoloģijas klīnika” un “Derma Clinic Riga” būs iespēja saņemt dāvanā Bioderma micelāro līdzekli ādas attīrīšanai. Līdzšinējā ārsta praksē esmu pārliecinājusies par Bioderma produktu efektivitāti. Līdzekļi ir pielāgoti ļoti jutīgas ādas kopšanai un rozācijas skartas ādas ārstēšanai, kā arī taukainas un kombinētas ādas attīrīšanai. Antibakteriālais micelārais ūdens uzlabo arī tauku dziedzeru darbību, iznīcinot Propionibacterium acnes baktēriju, no kā arī cēlies slimības nosaukums – akne. Šī līdzekļu lietošana saīsina ārstēšanās laiku, kā arī uzlabo ādas komfortu terapijas laikā, piemēram, aknes gadījumā, kad āda ir kļuvusi sausa pēc Roaccutane vai lāzerterapijas,” atklāj dr. Kapteine-Veita.

Kas notiek ar ādu ziemā?

Ziema ir tas gadalaiks, kad āda “atpūšas”, tās funkcijas palēninās un maksimālo stresa un vitamīnu trūkumu sasniedz februāra beigās. Tāpēc svarīgi ir pastiprināti uzņemt antioksidantus – selēnu, cinku, Ñ vitamīnu, bēta karotīnu, A un D vitamīnu. Tā mēs varam uzlabot ādas pašatjaunošanās mehānismus. Ziemas periodā īpaši jāpiedomā, lai ar pilnvērtīgu uzturu mēs uzņemtu pietiekami daudz taukos šķīstošo vitamīnu: Ê, E, D, A. Šo vitamīnu trūkums rada keratoģenēzes traucējumus jeb nepilnvērtīgu ādas šūnu dalīšanos. Pastiprinātas pārragošanās un sebuma izdalīšanās dēļ veidojas folikulu nosprostojumi- raga korķi, kas veido komedonus. Caur porām vairs nevar izkļūt dabiskie ādā saražotie sekrēti – sviedri, tauki. Tas rada izsitumus – sīkus mezgliņus, virspusējas cistas ādā, ko īpaši izjutīs pinņu slimnieki, kuriem androgēno hormonu aktivitātes dēļ šūnas jau tāpat dalās pastiprināti un nosprosto atverītes, un tauki, kuri ražojas pastiprināti, netiek laukā, radot jaunus komedonus un iekaisīgos izsitumus. Ādā bezskābekļa vidē savairojas baktērijas un rodas aizvien jauni iekaisīgie izsitumi – sarkani mezgliņi, strutu pūslīši. Dažreiz iekaisums rada dziļus infiltrētus un sāpīgus mezglus un cistas, kas vēlāk atstāj paliekošas rētas.

Raksta turpinājumu un daudz noderīgas informācijas lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment