Vienkāršie biešu salāti ar krējumu “Vieglumiņš”

Gardo salātu noslēpums ir tāds, ka bietes pirms likšanas salātos ir jāiemarinē. Kā? To uzziniet mūsu lieliskajā receptē!

Sastāvdaļas:

● 1 – 2  bietes
 ● 1/2 glāzes etiķa
 ● cukurs
 ● ķimenes
 ● pipari
 ● lauru lapas
 ● 1 vesels sīpols
 ● 1/2 glāzes skābā krējuma
 ● apmēram naža gals sinepju
 ● 2 – 3 loki

Pagatavošana:

  1. Vārītās bietes nomizojiet, sagrieziet mazās šķēlēs, pārlejiet ar pagatavoto marinādi un marinē apmēram 12 stundas, pēc tam bietes noteciniet caurdurī. Marinādei izmantojiet etiķi, ķimenes, piparus, lauru lapas.
  2. Garšvielas izņemiet ārā, bet bietes lieciet salātu traukā. Pārlejiet tās ar mērci, kuras pagatavošanai skābajam krējumam lieciet klāt sinepes, cukuru un smalki sakapātu sīpolu.
  3. Pārkaisiet ar sasmalcinātiem lociņiem un salāti gatavi pasniegšanai. Lai labi garšo!

Leave a Comment