Veselīgi aromāti možumam un labsajūtai – kadiķis, roze, lavanda

Pastaigājoties pa meža taku vai parka aleju, noraujiet dažas bērza, liepas, kļavas, ozola, aveņu lapas vai jaunos egļu un kadiķu dzinumus. Saberziet tos plaukstās un ieelpojiet svaigo, piesātināto aromātu – organisms saņems milzīgu dzīvinošo fitoncīdu lādiņu.

Vakarā pirms miega nesēdiet pie televizora – izejiet laukā vismaz uz pārdesmit minūtēm. Ļoti veselīgi ir gulēt svaigā gaisā. Daudzi, kas vasaru pavada vasarnīcā, nevēlēdamies, lai telpā salidotu odi, aizver logus. Nedariet to! Ļaujiet ar aromātiem piesātinātajam nakts gaisam ieplūst telpās. Bet no odiem var paglābties, aizliekot logam priekšā smalku sietu vai tillu.

Lai attīrītu gaisu telpā, vāzē jāieliek daži egles, priedes, tūjas vai kadiķa zariņi. Sevišķi veselīgi tas būs cilvēkiem, kas slimo ar bronhiālo astmu. Bet tiem, kam ir slima sirds, labāk izveidot dziedniecisku buķeti no bērza un liepas zariņiem.

Hipertoniķiem ieteicams pie sienas gultas galvgalī pakārt ozollapu vainagu un, kad tas novītīs, apmainīt pret jaunu. Ja netīk vainags, ozolzarus var ielikt vāzē, bet vāzi novietot pie gultas.

Pastaigāties ar piparmētru vainagu galvā veselīgi ir cilvēkiem, kas slimo ar veģetatīvo asinsvadu distoniju un depresiju. Tas uzlabo ne tikai garastāvokli, bet arī galvas smadzeņu darbību.

Mazināt stresu palīdz rožu, lavandas vai amoliņa pušķis. Savukārt, strādājot ar datoru, uz galda var uzlikt vāzi ar priedes vai paegļa zariņiem – šo augu fitoncīdi aktivizē prāta darbību.

Leave a Comment