Veselības indekss: 78 % Latvijas iedzīvotāju slimo vismaz reizi gadā

Vīrusu sezonā – daudz šķidruma, miega un sportisko aktivitāšu

Lai agrā pavasarī, kas ir mānīgu laikapstākļu un vīrusu laiks, saglabātu labu veselību, būtiski pievērst uzmanību ikdienā patērētā šķidruma daudzumam, miegam atvēlētajam laikam, kā arī regulārām sportiskām aktivitātēm. “Protams, nedrīkst aizmirst profilaktiski veikt visas ieteicamās veselības pārbaudes pie mediķiem, bet izteikti svarīgi ikvienam ir patērēt daudz šķidruma, labi izgulēties un sportot. Īpaši veselīgas ir aktivitātes, kas veicina asinsriti – piemēram, garākas pastaigas, skriešana, riteņbraukšana, nūjošana,” rekomendē eksperts.

“Papildus ikdienas veselīgiem paradumiem, veselības stiprināšanai par labu nāks arī vitamīni, tāpēc vienmēr jāatceras par sabalansētu ēdienkarti, īpašu uzmanību pievēršot augļu un dārzeņu patēriņam uzturā. Saslimšanas perioda laikā ieteicams lietot uzturā ķiplokus, jo tiem piemīt pretvīrusu un pretmikrobu īpašības, imunitāti stiprina arī ārstniecības augi – raudenes laksti, mežrozītes augļi, vīgriezes laksti u.c. Vitamīnus un augu ekstraktus iespējams uzņemt arī preparātu veidā – vīrusu periodā ieteicams imunitātes stiprināšanai uzņemt papildu C vitamīnu, tāpat ieteicams D vitamīns, ko mēdz dēvēt arī par saules vitamīnu, kā arī zivju eļļa, kas bagāta ar A un E vitamīniem. Daudz efektīvāk par organisma stiprināšanu ir rūpēties savlaicīgi – visa gada garumā,” papildina “Mana Aptieka” farmaceite, Tukuma Centra aptiekas vadītāja Agnese Ritene.

“Mana Aptieka & Apotheka Veselības indekss” ir Latvijas iedzīvotāju veselības stāvokļa pašvērtējuma un profilakses tendenču mērītājs, tapis sadarbībā ar tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS, šā gada februārī aptaujājot 1009 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 75 gadiem. Šis ir ceturtais “Mana Aptieka & Apotheka Veselības indekss”.

Leave a Comment