Ventspils pusē ievērojami tiek pārkāpts atļautais braukšanas ātrums

Aizvadītājā nedēļas nogalē Ventspils novadā un pilsētā pieķerti četri ātrumpārkāpēji, kuru braukšanas ātrums ievērojami izceļas uz citu transportlīdzekļu vadītāju fona. Atļautais braukšanas ātrums tika pārkāpts no 40 līdz pat 75 kilometriem stundā.

8.februārī ap pulsten 15:00 Ventspils novadā, Tārgalē apturēts transportlīdzeklis “Opel Astra”, kuru vadītājs vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā, pārvietojās ar ātrumu 93 kilometri stundā. 10.februārī ir pieķerti divi ātrumpārkāpēji – ap pulksten 02:30 Ventspilī, Medus ielā ir apturēta automašīna “SAAB”. Vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā, 1994.gadā dzimusi sieviete pārvietojās ar braukšanas ātrumu 91 kilometri stundā. Savukārt ap pulksten 12:00 Ventspilī, Zvaigžņu ielā apturēts transportlīdzeklis “Volkswagen”, kuru vadīja 1981.gadā dzimis vīrietis. Viņš vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 70 kilometri stundā, pārvietojās ar ātrumu 116 kilometri stundā. 11.februārī Valsts policija Ventspils novada Tārgales pagastā apturēja automašīnu “BMW”, kuru vadīja 1997.gadā dzimis vīrietis. Viņš vietā, kur atļautas braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, traucās ar ātrumu 165 kilometri stundā. Par šādu pārkāpumu paredzētais sods transportlīdzekļa vadītājam ir no 360 līdz 460 eiro, tāpat par šādu pārkāpumu atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz 6 mēnešiem.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Leave a Comment