Velosipēdi mostas: kā riteņbraukšana palīdz uzlabot veselību un sagatavoties vasarai

Iestājoties pavasarim, ielās uzrodas arvien vairāk velosipēdistu. Daudzi cilvēki izvēlas velosipēdu par savu ikdienas pārvietošanās līdzekli – tas ir lētāk, videi draudzīgāk, turklāt patīkami just, kā saulīte un vējš spēlējas matos. Taču velobraukšana dod daudz laba arī veselībai, atgādina “Euroaptiekas” farmaceite Ieva Zvagule.

“Braukšana ar divriteni ir viena no tām patīkamajām nodarbēm, kas nāk par labu gan ķermenim, gan prātam un arī skaistumam. Gatavojoties pludmales sezonai, velosipēds ir lieliska izvēle tiem, kam nepatīk nodarbības sporta zālē. Regulāra pārvietošanās ar riteni nostiprina muskuļus, palīdz ātrāk izkausēt liekos kilogramus, veicina sirds un plaušu veselību un uzlabo garastāvokli,” saka “Euroaptiekas” farmaceite Ieva Zvagule.

Alternatīva sporta klubam

Pludmales sezona vairs nav aiz kalniem, un daudziem aktuāla kļūst “ziemas riepas” likvidēšana. Riteņbraukšana ir lielisks trenažieris – ne sliktāks par body bike sporta klubā. Komplektā nāk svaigs gaiss un, ja paveicas, arī skaists maršruts. “Minoties ar velosipēdu, paātrinās vielmaiņa, organisms patērē liekās kalorijas, un tas ir efektīvs veids, kā notievēt. Īpaši svarīgi dāmām – regulāri braucot ar velosipēdu un tam veltot vismaz 20-30 minūtes dienā, arī ķermeņa aprises kļūs tvirtākas un celulīts mazināsies,” stāsta Ieva Zvagule un piebilst, ka šī fiziskā nodarbe ir ļoti piemērota arī topošajām un jaunajām māmiņām. Regulāra riteņbraukšana uzlabo asinsriti un stiprina muskuļus, kas savukārt palīdzēs dzemdībās un ļaus ātrāk atgūt formu pēc tām.

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment