Vēlas šai cilvēku grupai piešķirt īpašas privilēģijas par balstvakcināciju

Personām no 60 gadu vecuma varētu piešķirt 50 eiro dāvanu karti aptiekā par balstvakcinācijas pret Covid-19 veikšanu, liecina Veselības ministrijas (VM) izstrādātais informatīvais ziņojums “Par Covid-19 vakcināciju 2022.gadā”.

VM norāda, ka šādam pasākumam nepieciešamais indikatīvais finansējums būtu 23,725 miljoni eiro.

Plānots, ka persona vecumā no 60 gadiem, kas saņem bastvakcināciju, vai personas šīs deleģētais pārstāvis varētu izmantot vienreizēju dāvanu karti zāļu vai medicīnas ierīču iegādei Latvijas aptieku tīklā, iepērkoties 50 eiro vērtībā.

VM norāda, ka tieši personām vecumā no 60 gadiem ir svarīgi saņemt balstvakcināciju, lai novērstu hospitalizāciju, smagu saslimšanu un nāvi, ņemot vērā, ka primārā imunizācija ar iepriekš saņemtajām vakcīnām varētu vairs nenodrošināt optimālu imūno aizsardzību.

Kā ziņots, pret Covid-19 vakcinētām personām vecumā virs 60 gadiem no šī gada novembra līdz 2022.gada marta beigām maksā ikmēneša pabalstu 20 eiro mēnesī.

Tāpat ziņots, ka līdz šim vakcinācijas procesu pabeigušo kopskaits sasniedzis 1,23 miljonus jeb 65,2% no visiem valsts iedzīvotājiem. Saskaitot pirmās potes un “Johnson&Johnson” vakcīnas saņēmēju kopskaitu, tas šajās dienās sasniedzis aptuveni 1,29 miljonus cilvēku, raksta apollo.lv

Savukārt balstvakcīnu līdz šim saņēmuši ap 142 000 cilvēku jeb 7,5% iedzīvotāju. Atbilstoši medicīnas speciālistu ieteikumiem, balstvakcīnu sākotnēji sāka potēt cilvēkiem ar ļoti novājinātu imunitāti, vecāka gada gājuma cilvēkiem un medicīnas darbiniekiem, kas strādā ciešā kontaktā ar Covid-19 pacientiem, bet pašlaik iespēja potēties ir faktiski visiem interesentiem.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 – “Pfizer”/”BioNTech”, “Moderna”, “AstraZeneca” un “Johnson&Johnson” jeb “Janssen”, taču “AstraZeneca” vakcīnu zemā pieprasījuma dēļ Latvijā faktiski vairs nelieto, raksta apollo.lv

Lasi vēl: 5 zodiaka zīmes būs laimīgas 2022. gadā un tiks apbalvotas ar neiedomājamu veiksmi

2020.gada decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet masveidīgāka iedzīvotāju vakcinēšana sākās 2021.gada marta izskaņā. Latvijā vakcīnas pret Covid-19 iedzīvotājiem ir pieejamas no 12 gadu vecuma, bet drīzumā potēt plānots sākt arī mazākus bērnus.

COMMENTS

Leave a Comment